Gazete Vatan Logo

Erdoğan, telefonda ne dedi?

Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıya ilk tepkiler geldi. Başbakan Erdoğan telefonla arayacağını söyledi...

Erdoğan, telefonda ne dedi?

TBMM’de yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, telefonla arayarak geçmiş dileklerini iletti.

CHP Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle "TBMM’de Grup toplantısına giderken nefretle kınanan alçakça bir saldırıya uğrayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel ile Ahmet Necdet Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahhattin Demirtaş ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici telefonla aradı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise ziyaret ederek saldırıdan duyduğu üzüntüyü belirtti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, TBMM’den Resmi Konut’a geçmesinin ardandan Kılıçdaoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yumruklu saldırıya uğramasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, olayı şiddetle kınadığını ve bu tür bir hadisenin asla tasvip edilemeyeğini ifade ettiği öğrenildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. Ayrıca kendisini de arayıp söyleyeceğim.



AK PARTİ: Bu saldırı aynı zamanda demokrasiye ve fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bir an önce aydınlatılmasını ve faillerinin teslim edilmesini istiyoruz.



BDP: BU ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

Sırrı Sakık 'Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık, saldırı o anda gerçekleşti, bizimle ilgilisi yok' dedi.

Öte yandanBarış ve Demokrasi Partisi (BDP), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan yumruklu saldırıyı kınadı. Saldırıyı yapan şahsın partileriyle bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Bugün Halkların Demokratik Partisi’nin Meclis grup toplantısı devam ettiği sırada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na partisinin grup toplantısına geçtiği esnada yumruklu bir saldırı meydana gelmiştir. Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerini kullandı.



CHP: Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik yumruklu saldırıyla ilgili parti genel merkezinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bu ve benzeri faşizan, alçakça saldırılar kimden gelirse gelsin ve hangi tetikçi tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki özgürlükler, birlik, barış, kardeşlik, aş, iş ve demokrasi mücadelemizi engelleyemez. Birlik içinde, varlık içinde, özgür biçimde Türkiye’nin birleştirici gücü olarak iktidar yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz." denildi.

Haberin Devamı