Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan saldırı sonrası açıklama

Saldırı sonrası grubuna seslenen CHP lideri, “Eğer biz yolsuzluklarla uğraşmazsak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim savunacak” dedi. Kılıçdaroğlu, Bakan Yıldız’ın “Trafoya kedi girdi” sözlerine, “Kediler Bakanlar Kurulu sıralarında” diye karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan saldırı sonrası açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yerel seçim sonuçları ve gündeme ilişkin sonuçları değerlendirdi. Bingöl’de birinci sıradan belediye meclis üyesi seçilen, ancak Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin başkan yardımcılığıyla ilgili sözleri nedeniyle istifa eden Nurten Ertuğrul’un konuyla ilgili açıklamalarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Bu kadına en samimi teşekkürlerimi gönderiyorum. Bizim ne geleneklerimizde ne dinimizde kadının çalışmayacağına dair hiçbir hüküm yoktur” dedi. CHP lideri, Mısır’da 529 kişinin idama mahkum edilmesine de değinerek, “Mısırlı kardeşlerimize sesleniyoruz; ister dünya tarihine bakın, ister Türkiye tarihine bakın, siyasi idamlar bir topluma asla huzur getirmemiştir” dedi. Kılıçdaroğlu grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

‘En şaibeli seçim’

“Bu seçimin bir diğer özelliği, cumhuriyet tarihinin yaşadığı en şaibeli seçimlerden birisi olmasıdır. 44 ilde elektrikler kesildi. Diğer zamanlar kesilmiyor da niye seçim akşamı kesiliyor? Kediden söz ediyorlar. Kedi trafoya girmiş. Doğrusunu isterseniz hemen arkadaşlarıma ‘Şero yerinde mi, genel merkezin kedisi?’ dedim. Ama kediyi aramak istiyorsanız, Bakanlar Kurulu sıralarına bakmak lazım. Kediler orada.”

‘Eksiklerimiz var’

Seçimler beklentilerimizi karşıladı mı? Hayır. Açık yüreklilikle. Şu anlama gelmesin; ‘bizim oylarımızda düşüş oldu’. Hayır, 2009 seçimlerine göre 2 milyon, 2011 seçimlerine göre 300 bin oyumuz arttı. Dönüp kendimize bakacağız, neden beklentilerimizi gerçekleştiremedik. Eksikliklerimiz var demek ki. Ya bizden kaynaklanıyor ya söylemimizden. Meşhur bir söz vardır; ‘Roma bir günde inşa edilmedi’ diye. Biz ağır da olsa kararlı adımlarla gidiyoruz. Her türlü baskıya, şiddete göğüs geriyoruz. Türkiye’nin daha sağlıklı bir demokratik yapıya kavuşması için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleden asla dönmeyeceğiz.”

‘Abdestiniz de şüpheli’

“Bu kadar yolsuzluğa batmış bir siyasal yapının daha ağır bir şekilde demokratik yollardan cezalandırılacağını düşünüyorduk. Kuşkusuz, 2 milyon oy kaybı var. Bu da çok önemli bir süreç. Aşağıya doğru giden bir süreç. Toplumun bunu hazmetmesi gerekiyor. Her birimize görev düşüyor ve çalışacağız. Uyuyan vicdanlara sesleniyorum; elinizi vicdanınıza koyup bir kez daha düşünün, sizin inancınızla dalga geçen bir adamı koruyana oy verirken acaba bir vicdan muhasebesi yaptınız mı? Çok önemli bir çağrı bu. Böyle bir lafı CHP’nin bir ilçe başkanı söyleseydi, yer yerinden oynar, kıyamet kopardı.Diyorlar ki ‘abdestimizden şüphemiz yok’. Valla sizin her tarafınız şüpheli, abdestiniz de.”

‘İçeriden dinleme daha vahim’

Dışişleri Bakanlığı makamındaki Suriye zirvesinin ses kaydının sızdırılmasına da değinen CHP lideri, “İki açıdan sakınca var, bir travma yaşanıyor. Bir, devletin mahremi diye bir şeyin kalmadığın öğrendik. Devletin mahremi kalmadı dediğiniz ortamda hükümette kim vardı? Devletin mahremi kalmadı dediğiniz ortamda bu konuşmalar nasıl yapılıyor? Kendi askerini öldürteceksin, sonra ‘Suriyeliler öldürdü’ diye oraya asker göndereceksin. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ‘İçeriden bu dinlemeler yapılmıştır’ diyor. Bu daha da vahim” diye konuştu.





Geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: TBMM’de yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayan Cumhurbaşkanı Gül, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

‘Bu işleri sıkılaştırırız’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: “Bir siyasi parti sayın genel başkanına, böylesine fiili bir durumun yaratılması, aynı şekilde milletvekillerimiz için de geçerlidir, üzücü bir durumdur. Biraz daha bu işleri sıklaştırırız ama tüm milletvekillerimizin ve gruplarımızın da bundan gerekli dersleri çıkarması lazım”

‘Büyük üzüntü duydum’

Başbakan Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayan Başbakan, ‘’Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Geçmiş olsun, büyük üzüntü duydum. Bu tür bir hadiseyi asla tasvip etmiyoruz’’ dedi.

Bahçeli de aradı

MHP lideri Devlet Bahçeli: MHP’den yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayan Genel Başkan Bahçeli’nin geçmiş olsun dileğinde bulunduğu belirtildi.

‘Şiddetle kınıyorum’

BBP lideri Mustafa Destici: “Ana muhalefet Partimizin değerli Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaoğluna yapılan yumruklu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bunu doğru bulmuyoruz.”

‘Sevmesem de kınıyorum’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Gökçek de Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: ‘’KK’ya saldırmışlar... Geçmiş olsun... KK’yı sevmesem de kaba kuvveti şiddetle kınıyorum. Kava kuvvet zayıfların işidir. KK CHP’nin başından gitmelidir ve gidecektir de ama demokrasi kuralları içinde...”




Haberin Devamı