Gazete Vatan Logo

En bonkör Türkler

UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorlarından Mastercard’ın yaptığı ‘12. Adam’ araştırmasına göre, takımının bir maçı için en fazla parayı harcayan Türkler oldu. Türkler 2 bin 800 TL ile 16 Avrupa ülkesinin taraftarları arasında ilk sırayı alırken Çekya 705 TL ile sonuncu oldu

En bonkör Türkler

UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorlarından Mastercard 16 Avrupa ülkesinden 10 bin 500 futbolseverin katılımıyla gerçekleştirdiği “12. Adam” adlı araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda, Rusya, İsveç, Portekiz, Yunanistan, İsrail, Çekya, Romanya ve Polonya’dan futbolseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı. Araştırmaya göre, Avrupalı futbolseverler İngilizleri en tutkulu taraftar seçerken, onları İspanyollar ve İtalyanlar takip etti. Pek çok farklı alanlarda soruların olduğu araştırmada tuttuğu takımın bir maçını izlemek için en çok parayı veren futbolseverler Türkler oldu.

Servet vermeye hazırlar

Türkler tuttukları takımın bir maçını izlemek için bugüne kadar ortalama en fazla 2 bin 800 TL harcadıklarını belirtirken, bu alanda en cimri taraftarlar

705 TL ile Çekler oldu. Takımının UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale kalması durumunda bu maçı seyretmek için bir bilete en fazla ne kadar ödeyeceği sorusuna en yüksek fiyatı 21 bin 658 TL ile Ruslar verirken, Türkler 19 bin 756 TL ile ikinci oldu. Bu soruya en düşük fiyatı veren 6 bin 338 TL ile Almanlar oldu.

Haberin Devamı

Büyük ikramiyeden vazgeçemediler!

Araştırmaya katılan taraftarların çoğunluğu takımını Şampiyonlar Ligi finalinde izlemektense piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmayı tercih edeceğini söylerken, bu konuda Şampiyonlar Ligi’ni seçen ülke Ukrayna oldu. Ukraynalılar’ın yüzde 66’sı tuttuğu takımı Şampiyonlar Ligi finalinde izlemeyi büyük ikramiye kazanmaya tercih etti. Araştırmada Türkler yüzde 55 oranında piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmayı tercih etti. Piyangodan büyük ikramiyeyi tercih edenlerde ise liderlik yüzde 90.5 ile açık ara İsrailliler’de.

‘Ezeli rakibin taraftarı ile kesinlikle çıkmam’

Araştırmada taraftarlara sorulan bir diğer soru “Ezeli rakibinizin taraftarıyla çıkar mısınız?” oldu. Araştırmaya katılan 10 bin 500 futbolseverin yüzde 11’i bu soruya “Kesinlikle hayır” yanıtını verirken, Türk taraftarlar yüzde 12.7 ile Avrupalı taraftarlar arasında 2’nci sırada yer aldı. Ancak futbolseverlerin çoğunluğu bunun problem olmayacağını belirtiyor. “Ezeli rakibimin taraftarıyla çıkmam kesinlikle problem olmaz” diyen Türk futbolseverlerin oranı yüzde 51.1. Öte yandan Avrupalı futbolseverlerin yüzde 10’u ise takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi finaline kalması durumunda balayını bile erteleyebileceklerini söyledi. Türk futbolseverlerin ise yarısı tuttukları takımın finale kalması durumunda en çok planlanmış tatillerinden vazgeçebileceklerini belirttiler.

Haberin Devamı