Gazete Vatan Logo

Maç ortasında kural değişmez

Ali Ağaoğlu, son dönemde sektörün sıkıntı yaşadığını belirterek, “Maçın 90’ıncı dakikasında kural değişiyor. Kuralı baştan koyun, herkes hesabını bilsin” dedi

Maç ortasında kural değişmez

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Maçın 90’ıncı dakikasında kural değişiyor” diyerek, inşaat sektöründeki yönetmelik ve kanun değişikliklerini eleştirdi.

Belirsiz bir dönem yaşandığına dikkati çeken Ağaoğlu, “Maçın 80’inci, 90’ıncı dakikasında kural değişmez. Kuralı koyun vatandaş da bunu bilsin, müteahhitler de bilsin ve hesabını buna göre yaparak işe girsin. Bunların çok büyük maddi ve sosyal boyutları var. İnşallah kurallar yerine oturur herkes hesabını kitabını bilir maçın 90’ıncı dakikasında kural değişmez. Ben burada 15 kata, 50 kata karşı değilim. İsteğim kuralın baştan konulması” diye konuştu.

'Ali Ağaoğlu, toplantıda “Sağımda ve solumda onlar olunca kendimi daha güçlü hissediyorum” diyerek yanına şirket yöneticilerini değil çocukları Alican ve Sena Ağaoğlu’nu aldı.'

Emlak Konut GYO arazisinde inşa ettiği Maslak 1453 projesinin ilk ofis blokunun satışa çıkarıldığı toplantıda konuşan Ali Ağaoğlu’nun hedefinde, son yönetmelik değişiklikleri vardı. Özelikle Kadıköy’de inşaatlara getirilen 15 kat sınırına değinen Ağaoğlu, kentsel dönüşümde de tıkanıklık yaşandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Dönüşüm işlemiyor

Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkmasına çok sevindik ancak yasa şu anda işler durumda değil. Her dakika bir kural değişiyor. Artık işler hale gelmesi lazım. Fikirtepe, Bağdat Caddesi örnekleri var. Fikirtepe’yi herkes yüzüne gözüne bulaştırdı. Sektördeki iyi firmalar hevesli bir şekilde girdi ancak yaşadıkları ortada. Oraya girenler ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bağdat Caddesi’nde kat sınırı 15’e geldi. Neye göre çıktı? Belediye Meclisi keyfi olarak kat sınırı getiriyor. Ama yıkılan bina 15 kattan yüksek. Binlerce insanla kat karşılığı sözleşme yapıldı. Binalar yıkıldı. Şimdi orası kilitlenmiş durumda.”

Sektörde gelecekle ilgili endişe olduğunu dile getiren Ağaoğlu, “Benim işim de gücüm de satışlarım da yerinde. Ben burada şahsım için değil sektör için konuşuyorum. Sektörle ilgili dernekler bunları dile getirmiyor” dedi. Ağaoğlu, Türkiye’de iş yapmanın bu kadar zor olduğu bir dönemi hatırlamadığını da belirtti.

Haberin Devamı

Ofisler 3.500 $’den satışta

MASLAK 1453’te inşaat devam ederken, yaklaşık 5 bin konutun yüzde 90’ı satıldı. Konutların Haziran ayında teslim edilmesi planlanırken, projedeki ticari alanlar için çalışmalar sürüyor. Projedeki 35 bin metrekarelik 258 bağımsız bölümden oluşan ilk ofis bloku satışa çıkarıldı. 0.99 faiz oranı, yüzde 10 peşinat avantajıyla satışa çıkan ofislerin metrekare fiyatı KDV dahil 3 bin 500 dolar olarak belirlendi. Ali Ağaoğlu, satışa çıkan blokun bireysel, orta ve küçük ölçekli yatırımcılara hitap ettiğini söyledi. Maslak’ta ofislerin metrekare fiyatının 5-6 bin dolar olduğunu kaydeden Ağaoğlu, “Alanın gerçekten getiri sağlaması fiyatları bu seviyede belirledik. Faiz oranını da fedakarlık yaparak 0.99 yaptık. Orta ve küçük işletmeler için cazip fırsat sunuyoruz” dedi.

‘1 ayda satarız’ iddiasına girdi

ALİ Ağaoğlu, 430 milyon lira hasılat bekledikleri ofis blokunun ön talep aşamasında yüzde 25’inin satıldığını ifade etti. Ağaoğlu, “Ben ‘Ay sonuna kadar yüzde 80’inin satmalısınız’ dedim. CEO’muz ‘Hepsini satacağız’ dedi. Takım elbisesine iddiaya girdik” dedi.

Haberin Devamı