Gazete Vatan Logo

5 ayda 12 okulda engelleri kaldırdı

Turkcell’in MEB himayesinde başlattığı ‘Engelsiz Eğitim Programı’ kapsamında 12 okulda kurulan özel sınıflarda eğitim başladı. Hedef 2 yıl sonunda 80 okulda 10 binden fazla öğrenciye ulaşmak...

5 ayda 12 okulda engelleri kaldırdı

Turkcell, engelli çocukların eğitim ve istahdamına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı Engelsiz Eğitim Programı’nın ilk etabını tamamladı. Temelleri 17 Haziran’da atılan program için Turkcell 5 ayda toplam 12 okulda teknoloji sınıfları ve mesleki eğitim atölyelerini kullanıma hazır hale getirdi.

Projenin ilk etabında görme engelli çocuklar için Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’daki okullarda teknoloji sınıfları, işitme engelli çocuklar için Ankara’da bilişim teknolojileri sınıfı, hafif zihinsel engelli öğrenciler için Antalya’daki okulda konaklama ve seyahat hizmetleri atölyesi, Ankara, Kastamonu ve Eskişehir’deki okullarda yiyecek ve içecek hizmetleri atölyesi açıldı. 2 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen 7 milyon TL bütçeli proje ile 40 ilde 80 okulda 10 binden fazla öğrenciye destek olunması hedefleniyor.

Destek varsa engel yok

Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “10 binlerce çocuğumuzun hayatını değiştirecek bu çalışmanın diğer büyük kuruluşlara da örnek olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da şunları söyledi: “Biz Turkcell’de destek varsa engel yoktur diyoruz. Engellerin olmadığı, dezavantajlı vatandaşlarımızın toplumumuzun diğer bireyleriyle aynı fırsatlara sahip olduğu, tüm çocuklarımıza hayallerine kavuşması için şans ve destek verildiği bir Türkiye hayal ediyoruz. Bugün 12 okuldaki mesleki atölye ve teknoloji sınıfının açılışını yaparak özel çocuklarımız için hayallerine kavuşması için bir ışık yaktık. Umuyoruz ki burada yaktığımız ışık özel çocuklarımızın hayallerini ve yarınlarını aydınlatacak. Kalan 1.5 yılda 70 okulu daha tamamlayarak ülkemizdeki özel eğitim okullarında eğitim gören 10 binden fazla çocuğumuza yani her 4 engelli öğrenciden birine dokunmuş olmayı hedefliyoruz.”

Hayallerine yaklaştılar

Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı himayesindeki projeyle hayatlarına dokunduğu her engelli çocuk, artık hayallerinin gerçekleşeceğine inanıyor. Kimisi itfaiyeci olup yangınları söndürmek, kimisi mühendis olmak istiyor. Annesine kolye almak, evinin masrafına katkıda bulunmak gibi tek hayali olan çocuklar da var içlerinde...

Haberin Devamı

Bu arada öğrenciler için özel teknoloji ve yazılımlarla donatılmış sınıflarda, az gören öğrenciler öğretmenin akıllı tahtaya yazdığı yazıları bilgisayar ekranından, kendi görüş kapasitesine özel, dilediği büyüklük, renk ve kontrastta görebiliyor. Hiç görmeyen öğrenciler ise klavyedeki tüm tuşları ve işlemleri seslendiren özel yazılım sayesinde bilgisayarı rahatça kullanabiliyor. Turkcell Müzik, Turkcell Akademi, Mobil Asistan, Hesabım, BiP gibi Turkcell’in en çok kullanılan uygulamaları görme engelliler için erişilebilir hale getirildi.