Gazete Vatan Logo

1 milyon yaşlı ve engelliye borç affı

1 milyon kişinin SGK’ya olan borçları affedildi

1 milyon yaşlı ve engelliye borç affı Engelliler, yoksullar ve 65 yaş üzeri muhtaçlık aylığı alan toplam 1 milyon kişinin SGK’ya olan borçları affedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda Torba Kanun’da önceki gece üç partinin anlaşmasıyla eklenen maddeyle, engelliler, yoksullar ve 65 yaş üzeri muhtaçlık aylığı alan 1 milyonun üzerinde kişiye, fazla ödenmiş aylıklar nedeniyle çıkarılan borç, para cezaları faizleriyle birlikte affedildi. Söz konusu kişilerin haklarında herhangi bir idari, adli ya da icra takibi de yapılmayacak.

Torba Yasaya eklenen düzenlemelerle, engelliler, yoksul durumdaki vatandaşlar ve 65 yaş üzeri muhtaçlık aylığı alan toplam 1 milyonun üzerinde kişinin fazla maaş ödemeleriyle ilgili SGK’ya olan borçları sıfırlanmış olacak.

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’da değişiklik yapan bu hükümle dezevantajlı gruplara dönük af uygulaması hakkında bilgi veren SGK yetkilileri, bu değişiklikle 1 milyondan fazla kişinin daha önce yapılan fazla- yersiz ödemeler nedeniyle SGK’ya olan borçları ve para cezaları faizleriyle birlikte sıfırlanacağını belirttiler. Önceki gece görüşmeler sürerken, Torba Kanun’a AKP, CHP ve BDP’nin ortak imzasıyla teklife yeni bir madde eklendi. Buna göre, 18 yaş üstünde olan, başkasının yardımı olmaksızın hayatını sürdüremeyecek şekilde engelli olduklarını sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, geliri bulunmayan kişilerden, muhtaç olduklarına karar verilenlere, muhtaçlık aylık bağlanacak.


Haberin Devamı