Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu

Son dakika tbmm genel kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tbmm genel kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tbmm genel kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tbmm Genel Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tbmm genel kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.677 tbmm genel kurulu haberi bulunmuştur. Tüm tbmm genel kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi, TBMM'de
Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi, TBMM'de TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşülmesine devam edildi.
23.12.2023 Gündem
Meclis'te kabul edildi! O borçlar silinecek 5 yıl sınırı geldi...
Meclis'te kabul edildi! O borçlar silinecek 5 yıl sınırı geldi... On binlerce kişiyi ilgilendiren düzenleme Meclis'te kabul edildi. Yapılan düzenleme ile o borçlar silinecek. 5 yıl sınırı getirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasaya göre, Türkiye'de gerçekleştirilen fuarların düzenlendiği iç alanlarda yapılan ilan ve reklamlar vergiden muaf tutulacak.Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan serbest bölgelerde üstyapıların kullanımının etkinleştirilmesine katkı sağlanması, atıl kalmasının önüne geçilmesi ve yeni yatırımcı taleplerinin karşılanabilmesine imkan sağlanacak.Bu kapsamda faaliyet ruhsatı iptal edilen ya da süresi dolan kiracı kullanıcıların üstyapıda bulunan mallarının tahliyesi için 1 aydan az 6 aydan fazla olmamak üzere süre verilecek. Bu süre sonunda tahliyesi gerçekleşmeyen mallar idarece tasfiye edilecek. İhracatçı birliklerinin genel kurullarınca; iflas eden, ölen, ticareti terk eden veya son 5 yılda ihracat yapmayan üyelerin yasal takipte olanlar dahil borçları ve bu borçların gecikme zamları terkin edilebilecek. Böylece hem mevcut borçlar hem de ileride oluşabilecek benzer mahiyetteki borçlarla ilgili yaşanacak sıkıntıların önüne geçilecek.  
2.06.2022 Ekonomi
İhracat teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
İhracat teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
2.06.2022 Ekonomi
5 ayrı kanun teklifi Meclis'te resmen kabul edildi!
5 ayrı kanun teklifi Meclis'te resmen kabul edildi! Uluslararası sözleşmeleri içeren 5 ayrı kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
15.02.2022 Siyaset
TBMM Genel Kurulu, bir haftalık aranın ardından toplandı!
TBMM Genel Kurulu, bir haftalık aranın ardından toplandı! TBMM Genel Kurulu, verilen bir haftalık aranın ardından uluslararası sözleşmeleri görüşmek için toplandı.
15.02.2022 Siyaset
Adaylık sınavı kaldırıldı mı? Uzman öğretmenlik nasıl olacak?
Adaylık sınavı kaldırıldı mı? Uzman öğretmenlik nasıl olacak? Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM'de kabul edildi. Genel Kurul'da görüşülen öğretmenliğin kariyer mesleği olmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' Meclis'ten geçti. Peki, Adaylık sınavı kaldırıldı mı? Uzman öğretmen unvanı nedir? Uzman öğretmenlik nasıl olacak? İşte detaylar...
4.02.2022 Eğitim
15 bin öğretmen ataması ne zaman? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan öğretmen ataması müjdesi!
15 bin öğretmen ataması ne zaman? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan öğretmen ataması müjdesi! Milyonlarca öğretmen adayının beklediği müjde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerini sunan Oktay, 2022'de yapılacak öğretmen alımını duyurdu. Oktay, "15 bin öğretmen ataması daha gerçekleştirilecek." dedi. Peki, 15 bin öğretmen ataması ne zaman? İşte detaylar...
15.12.2021 Eğitim
Destek kararı! Ödemeler aralık ayında yapılacak!
Destek kararı! Ödemeler aralık ayında yapılacak! Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli TBMM Genel Kurulu'nda 2022 bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, "Kuraklıkla ilgili hazırladığımız tedbir paketiyle üreticilere ödemeler Aralık ayının ikinci haftasında yapılacak" ifadelerini kullandı.
11.12.2021 Ekonomi
TBMM'de CHP'li Altay ile MHP'li Bülbül arasında 'HDP' tartışması!
TBMM'de CHP'li Altay ile MHP'li Bülbül arasında 'HDP' tartışması! TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül arasında 'HDP' tartışması yaşandı.
10.12.2021 Siyaset
Meclis'te 'el hareketi' ve 'küfür' gerginliği!
Meclis'te 'el hareketi' ve 'küfür' gerginliği! TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün, AK Parti'li Zühtü Demirbağ'a el hareketi yapıp küfretmesinin duyulması üzerine gerginlik yaşandı. AK Parti'li kadın milletvekilleri Öztürk'e tepki gösterip, özür dilemesini istedi.
9.12.2021 Siyaset
Bakan Soylu: Türkiye dört bir tarafında terörle mücadele ediyor!
Bakan Soylu: Türkiye dört bir tarafında terörle mücadele ediyor! TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirirken, 'Kirli, karanlık ilişkiler' sözleri gerginliğe yol açtı, milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Bakan Soylu eleştirilere, "Hak savunmak, iftiraya karşı direnç göstermek, yalana karşı savaşmak bir insanın en şerefli ve en onurlu hakkıdır" diyerek cevap verdi.
8.12.2021 Siyaset
TBMM'de Kılıçdaroğlu'nun tansiyonu yükselten hareketi! AK Partililerden tepki!
TBMM'de Kılıçdaroğlu'nun tansiyonu yükselten hareketi! AK Partililerden tepki! TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında partisinin adına konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kürsüden yaptığı hareket tansiyonun yükselmesine neden oldu.
6.12.2021 Siyaset
TBMM'de 2022 bütçe maratonu yarın başlıyor
TBMM'de 2022 bütçe maratonu yarın başlıyor TBMM Genel Kurulu'nda, aralıksız 12 gün sürecek 2022 yılı bütçe görüşmeleri yarın başlıyor. 
5.12.2021 Siyaset
Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresi 1 yıl daha uzatıldı!
Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresi 1 yıl daha uzatıldı! TBMM Genel Kurulu'nda Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, kabul edildi.
26.10.2021 Gündem
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'dan 'tezkere' değerlendirmesi
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'dan 'tezkere' değerlendirmesi AK Parti Sivas Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’nin terörle mücadelesi devam ettiği sürece, terörle mücadele eden hükümetimiz; büyük bir inançla, cesaretle, fedakarlıkla görevlerini yapan asker, polis, jandarma ve güvenlik korucularımızın yanında olmayı sürdürecek." dedi.
26.10.2021 Gündem
Suriye-Irak tezkeresine Meclis'ten onay!
Suriye-Irak tezkeresine Meclis'ten onay! Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Partinin "evet" oylarıyla kabul edildi.
26.10.2021 Gündem
Vergi Usulü Kanunu'nda değişiklik teklifi kabul edildi
Vergi Usulü Kanunu'nda değişiklik teklifi kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, 'Vergi Usulü Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi kabul edildi. Pandemi döneminde uygulanan kısıtlamalar sebebiyle hak kaybının önlenmesi amacıyla çeklerin bankalara ibrazı ile icra iflas takipleri 31 Mayıs 2021'e kadar durduruluyor. Kamu idarelerinin, kumu hukukundan veya özel hukuktan doğal alacakları hakkında, 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında icra ve iflas takibi başlatılamayacak.
29.04.2021 Ekonomi
Güvenlik soruşturması teklifinin birinci bölümü kabul edildi
Güvenlik soruşturması teklifinin birinci bölümü kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi'nin 7 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.
6.04.2021 Siyaset
Vergi affı ne zaman çıkıyor? Vergi yapılandırma ne zaman görüşülecek? İşte vergi borcu yapılandırma ile ilgili son detaylar!
Vergi affı ne zaman çıkıyor? Vergi yapılandırma ne zaman görüşülecek? İşte vergi borcu yapılandırma ile ilgili son detaylar! Vergi borçları ile SGK prim borçları yapılandırma ile ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edecek. Koronavirüs salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını da içeren teklif haftanın meclis gündeminde olacak. Peki, Vergi affı ne zaman çıkıyor? Vergi yapılandırma ne zaman görüşülecek? İşte TBMM Genel Kurulu ve vergi borcu yapılandırma ile ilgili tüm detaylar...
9.11.2020 Ekonomi
Meclis'te kabul edildi resmen değişti! 3 yıl hapis...
Meclis'te kabul edildi resmen değişti! 3 yıl hapis... Binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme Meclis'te kabul edildi. Resmen değişti, satan ve pazarlayanlara hapis cezası geldi. Tarım arazilerinin kooperatifler başta olmak üzere özel hukuk tüzel kişileri aracılığıyla satın alınıp fiili taksim yapılmasıyla üyelere veya ortakların kullanımına tahsis edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Hakkında yıkım kararı alınmış olmasına rağmen 1 ay içinde belediye veya il özel idarelerince yıkılmayan yapılar, yıkım masrafları Tarım ve Orman Bakanlığı’nca karşılanmak üzere bakanlık tarafından yıkılabilecek veya yıktırılabilecek. Yıkım masrafları yüzde 100 fazlası ile ilgili belediye veya il özel idaresinden tahsil edilecek. Alkollü içkileri, otomatik satış makineleriyle satan, oyun makineleri veya farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edenler ile basın ve yayın yoluyla tüketicilere satan ve postayla satışını yapanlara 20 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.
28.10.2020 Ekonomi
TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM Genel Kurulu toplandı TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.
21.10.2020 Siyaset
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Ayasofya' kararı okundu
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Ayasofya' kararı okundu Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Milletvekilleri kararı ayakta alkışladı.
10.07.2020 Siyaset
TBMM yeni başkanını seçiyor! İlk tur oylama sonucu belli oldu
TBMM yeni başkanını seçiyor! İlk tur oylama sonucu belli oldu TBMM Genel Kurulu, bugün 27'nci dönem ikinci devre Meclis Başkanlığı seçimi için toplandı. TBMM Başkanlığı seçiminin ikinci turunda 4 aday da çoğunluğu sağlayamadı. Mustafa Şentop 329, Haluk Koç 133, Erol Katırcıoğlu 53, Hüseyin Filiz 36 oy aldı. Üçüncü tur yapılacak.
7.07.2020 Gündem
TBMM Genel Kurulu, Meclis başkanı seçimi için toplanacak
TBMM Genel Kurulu, Meclis başkanı seçimi için toplanacak TBMM Genel Kurulu, bugün 27'nci dönem ikinci devre Meclis Başkanlığı seçimi için toplanacak. Gizli oyla yapılacak seçim, saat 16.00'da başlayacak.
7.07.2020 Siyaset
TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM Genel Kurulu toplandı TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.
18.06.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Tbmm Genel Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tbmm genel kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.