Gazete Vatan Logo

ÖSYM YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu 13 Mart Pazar günü yapılan YGS’nin sınav soruları ve cevapları açıklandı. Ancak sınav sonuçları henüz açıklanmadı. 25 Mart’ta açıklanacağı duyurulan sınavın puan hesaplamasını haberimizden yapabilirsiniz.

ÖSYM YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite okumak isteyen öğrenciler ilk önce ÖSYM kurumunun düzenlemiş olduğu YGS sınavına girmelidir. YGS sınavı üniversitelere girmek için yapılan sınavların ilkidir. YGS sınavı yani yüksek öğretime geçiş sınavı bu yüzden öğrenciler için önem arz etmektedir. Lise eğitimini tamamlayan öğrenciler artık üniversite okumak için üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanırlar. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler geçtiğimiz günlerde YGS sınavına girdiler. Öğrenciler artık sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Üniversiteler giriş sınavının ilk bölümü yani YGS sınavı geçtiğimiz pazar günü 13 mart 2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Üniversitede okumak isteyen her öğrenci bu sınava girmesi gereklidir. Bu sınavdan aldıkları sonuçlara göre de üniversitede okumaya hak kazanırlar. YGS sınavında sadece ilk bölüm konuları yer almaktadır. YGS sınavında 4 bölüm bulunmaktadır. Öğrenciler YGS sınavında Türkçe, Matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler bölümlerinden sınava girerler. YGS sınav süresi ise 160 dakika olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu sene YGS sınavına 2 milyon 178 bin 563 aday başvurmuştur. Yaklaşık 2 milyon öğrenci artık heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Öğrenciler sınavdan çıktıktan sonra sınav soru ve cevaplarına bakarak yaklaşık olarak kaç net yaptıklarını, hangi derslerden kaç doğru ve kaç yanlış yaptıklarını öğrenebilirler. Bu sonuçlara göre de internette olan YGS puan hesaplama uygulamaları sayesinde yaklaşık olarak YGS sınavından kaç puan aldıklarını hesaplayabilirler. YGS puanı 6 farklı türde hesaplanabilir. Öğrencilerin alanlarına göre farklı hesaplamalar yapılmaktadır. YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 olmak üzere 6 farklı hesaplama şekli bulunmaktadır. Öğrenciler sınava girmek istedikleri bölümleri bu puanlara göre seçmektedir. Sınava giren öğrenciler sınavdan sonra bazı televizyon kanallarında yayınlanan soru ve cevaplara ulaşabilirler. Yada sınavın ertesi günü bazı gazeteler sınav soru ve cevaplarını yayınlamaktadır. Öğrenciler bu şekilde sınav soru ve cevaplarına ulaşabildikleri gibi internet üzerinden de sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirler. Öğrenciler internet üzerinden YGS sınavı soru ve cevaplarına ÖSYM kurumunun resmi internet sayfasından ulaşabilir. İnternet üzerinden soru ve cevaplara ulaşabilmek için ilk önce ÖSYM kurumunun internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan bölümlerden sınavlar bölümünü seçmeniz gereklidir. Sınavlar bölümünün altındaki seçeneklerden 2016 - ÖSYS öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı seçeneğini seçmeniz gereklidir. Bu seçeneği seçtikten sonra bu sınav ile ilgili işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu bölümde sınav soru ve cevapları, kılavuzlar ve duyurular seçenekleri bulunmaktadır. Sınav soru ve cevaplarına ulaşmak isteyen öğrenciler bu seçeneklerden sınav soru ve yanıtları seçeneğini seçmeleri gereklidir. Bu seçeneği seçtikten sonra 2016 - YGS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı seçeneği karşınıza gelecektir. Bu seçeneği seçtikten sonra 2016 YGS sınavında çıkmış olan sorulara ve cevaplara ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı