Gazete Vatan Logo

LGS sonuçları saat kaçta, hangi gün açıklanacak? LGS 2022 sonuçları meb.gov.tr'den sorgulanacak!

Yüz binlerce öğrencinin gözü LGS sonuçlarında! 1 milyon 38 bin 492 kişi katılım sağladığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için sonuçlar bekleniyor. MEB tarafından sonuçların açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlayacak. LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce yaptığı açıklamada sonuç tarihini paylaşmıştı. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları saat kaçta, hangi gün açıklanacak? LGS 2022 sonuçları meb.gov.tr sorgulama ekranı!

LGS sonuçları saat kaçta, hangi gün açıklanacak? LGS 2022 sonuçları meb.gov.tr'den sorgulanacak!

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için gözler MEB’e çevrildi. 1 milyon 38 bin 492 adayın katıldığı LGS için sonuçlar beklenirken iyi bir liseye yerleşebilmek için adaylar tercihlerini yapacak. 5 Haziran’da merkezi olarak düzenlenen LGS’nin sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. LGS sınav sonuçlarını bekleyen adaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. MEB tarafından yapılan açıklamada LGS sonuçlarının haziran ayı içerisinde açıklanacağı bildirildi. Peki, LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak? LGS sonuçlarına nereden bakılır? İşte MEB LGS sorgulama ekranı ve LGS ile ilgili merak edilenler…

202 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 30 Haziran tarihinde açıklanacak. Sonuçların saat kaçta açıklanacağı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

LGS ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘İlk değerlendirmeler bitirildi. Sıkıntılı bir sürecimiz yok. Bakanlık olarak hiçbir zaman erken açıklamaya gitmedik. Hangi tarihte söz vermişsek o tarihte açıklayacağız’ diye konuştu.

Haberin Devamı

2022 LGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

LGS Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere LGS puanlarının yer aldığı sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILACAK?

Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

Cevap kâğıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,

Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,

Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi,

Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı