Gazete Vatan Logo

EDevlet Girişi İle SGK Muhtaçlık Başvurusu Yapma

E Devlet girişi ile başvurularınızı online yapabilirsiniz. SGK muhtaçlık başvurusu için E Devlet girişi yapmanız ve E Devlet üzerinden ilgili adımları takip etmeniz yeterlidir. Detaylar haberde.

Hükümet tarafından zor durumda olan vatandaşlara yardım sağlamak amacıyla sosyal yardımlar sağlanmaktadır. Sağlanan sosyal yardımlar arasında muhtaçlık yardımı da yer almaktadır. Herhangibirgeliri olmayan ve bakıma muhtaç duruma olan kişiler için düzenlenen muhtaçlar yardımı sayesinde kişilere maddi destek sağlanmaktadır. Böylece kişilerin daha rahat bir şekilde yaşaması sağlanırken, temel ihtiyaçlar böylece giderilebilmektedir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

Muhtaçlık başvurusunu online olarak yapabilirsiniz. E Devlet girişi ile ulaşacağınız ekrandaki bilgileri girmeniz ile birlikte, kolayca başvurunuzu iletebilir ve ardından yardımdan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Muhtaçlık başvurusu için ilk olarak E Devlet girişi yapmanız ve ardından İçişleri Bakanlığı menüsünde bulunan Muhtaçlık (Dul Yetim Maaşı) Başvurusu bağlantısına tıklamanız gerekir.

Başvuru işlemlerinizin yanında online olarak başvuru takibinizi de yapabilirsiniz. Bu bakımdan muhtaç durumda olan vatandaşlar için online olarakbüyük bir kolaylık sağlanmış durumdadır.

Haberin Devamı

E Devlet üzerinden sağlanan başta muhtaçlık başvurusu olmak üzere tüm hizmetler için vatandaşların üyelik işlemlerini yapması gerekmektedir. Üyelik işlemleri PTT üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle ilk olarak PTT üzerinden portala giriş yapabilmesi için şifre almanız gerekir. Şifre ücretlidir ve ilk şifre alımınızda 2 TL şifre ücretini vermeniz gerekir. Eğer daha önce almışsanız, ikinci ve sonrasındaki alımlarda şifre ücreti 4 TL’dir.

Şifre alımınızın ardından E Devlet giriş ekranında T.C. kimlik numaranız ile birlikte PTT üzerinden aldığınız şifreyi girmeniz yeterlidir. Ardından belirtilen adımları takip ederek sizler de başvurularınızı yapabilirsiniz. Sadece muhtaçlık başvurusu için değil, E Devlet üzerinden sağlanan tüm hizmetler için giriş sonrasında bilgi almanız, sorgulama yapmanız ya da başvuruda bulunmanız mümkündür. Tüm hizmetler kısıtlama olmadan devlet kapısı üyelerine sunulmuş durumdadır. Bu bakımdan istediğiniz zaman ya da ihtiyaç duyduğunuz anlarda online olarak işlemlerinizi belirtilen şekilde yapmanız hem mümkün, hem de kolaydır.

Haberin Devamı