Gazete Vatan Logo

EBA’ya nasıl giriş yapılır?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir eğitim platformudur. EBA ile ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknoloji araçları kullanılarak etkili materyal kullanımı hedeflenmiştir. Böylece öğrenciler istedikleri yerde istedikleri konu üzerinde çalışma yapabilir, ders tekrarlarını gerçekleştirebilir.

EBA’ya nasıl giriş yapılır?

EBA, Fatih Projesi’nin önemli bileşenlerinden bir tanesidir. Çevrimiçi sosyal eğitim platformu sürekli güncellenerek yeni özellikler eklenir. Ders materyalleri, sunumlar, filmler, kitaplar ve görseller dışında yapılan son ekleme ile sisteme blok tabanlı kodlama eğitimi ortamları da ilave edildi. Böylece öğrenciler, EBA ile kodlama becerisi öğrenebilecek. EBA’ya öğretmenler tarafından da içerik gönderilebilir. Böylece öğrenciler için daha zengin materyal çeşitliliği oluşur.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA KURSA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

EBA kursa giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için, ‘’E-Okul Bilgileri ile Giriş’’, ‘’EBAKOD’’, ‘’Mebbis Bilgileri ile Giriş’’, ‘’Açık Öğretim Bilgileri ile Giriş’’ seçenekleri bulunur. Sisteme giriş yapılmadan da video, görsel, ses, kitap, dergi ve haber gibi içeriklere ulaşım sağlanabilir. EBA tarafından sunulan tüm imkanlardan yararlanılabilmesi için üye girişi yapılması gereklidir.

Haberin Devamı

EBA NEDİR?

EBA öğrenciler için sunduğu zengin materyaller ile daha verimli ders çalışılmasını sağlar. EBA ders üzerinden öğrenciler sınıf arkadaşlarıyla ya da öğretmenleriyle birlikte iletişim kurabilir, çalışabilir ve paylaşımlar yapabilirler. Öğretmenler, öğrencilere ödev ve alıştırmalar verebilir. Öğrenciler de takvim üzerinden takip ederek verilen ödevleri zamanında yapabilir. Öğrenciler okulu için paylaşımlarda bulunabilir. Oylama ve etkinliklere katılım sağlayabilir. Böylece hem okulda hem de okul dışında öğrenme sürekli devam ettirilir.

EBA üzerinde öğretmenler de birbirleriyle etkileşime geçebilir. Öğrencileri için eğitsel içerik yükleyebilirler. EBA kursta oluşturulan ya da takip edilen gruplarda eğitsel tartışmalara dahil olunabilir. Öğretmenler öğrencilerine özel takvim hazırlayıp çeşitli çalışmalar isteyebilir. EBA içerisinde yer alan içerik geliştirme araçları ile öğrencilere materyaller geliştirebilirler. EBA ile öğretmenler tablet bilgisayarlarından sınıf yoklaması alabilir. Sınıfa tablet bilgisayarlar üzerinden sorular yöneltebilir. İsteyenler EBA’yı mobil uygulama olarak indirip de kullanabilirler.

Haberin Devamı

EBA’NIN FAYDALARI NELERDİR?

EBA, öğrencilere ve öğretmenlere eğitimde pek çok açıdan fayda sağlar. EBA’nın sağladığı faydalar;

- Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunar.

- Bilişim kültürünün yaygınlaştırılarak eğitimde kullanılmasını sağlar.

- İçerikle ilgili ihtiyaçlara cevap verir.

- Sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunulmasını sağlar.

- Bilginin öğrenilirken aynı zamanda yeniden yapılandırılmasını ve bilgiden bilgi üretilmesini sağlar.

- Görsel, sözel, sosyal, sayısal, bireysel, işitsel gibi farklı öğrenme stillerine sahip öğrencileri de kapsar.

- Bütün öğretmenleri ortak bir yerde toplayarak eğitime yön verilebilmesini sağlar.