Gazete Vatan Logo

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgisi sistemi giriş işlemlerini yapmak oldukça basit hale getirildi. Bu işlemler hem veliler hem de öğretmenler için büyük kolaylık sağlar. Detayları haberimizde.

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

Eğitimde internet avantajlarını ve etkisini en iyi şekilde kullanabilmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet altyapısı son derece etkin biçimde son yıllarda kullanılıyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisi ile birlikte eğitimde çok daha kaliteli ve çok daha modern yapının oluşturulabiliyor olması Milli Eğitim Bakanlığı’nın en etkin hizmetlerinin temelini oluşturuyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık hayatın her alanında son derece yoğun ve son derece sık bir şekilde kullanılmakta olan internet altyapısı üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim projelerinden yararlanılması sayesinde ortaya çıkan E-Okul veli bilgilendirme sistemi vatandaşların çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde çocuklarının en güncel okul durumunu ayrıntılık bir şekilde inceleyebilmelerine yardımcı oluyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi iki aşamadan oluşan sanal bir eğitim hizmeti olarak uzun yıllardır, Türk eğitim sisteminde önemli bir rol üstleniyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi özellikle de tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören her bir öğrencinin eğitim bilgileri yer alıyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerin son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her yerden güncel eğitim verilerini takip edebilmelerine olanak sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmet vermeye başlatılan E-Okul veli bilgilendirme sistemi çok uzun süredir Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde kendisine yer buluyor ki böylelikle Türkiye’de çok daha kaliteli ve çok daha modern bir eğitim yapısı oluşturulabiliyor. Bu sebeple de son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sistemi içerisinde çok daha aktif ve çok daha yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarını kapsayan, her öğrencinin kendisine ait özel eğitim dosyasının bulunduğu ve düzenli olarak güncellenmekte olduğu merkezi bir sanal eğitim sistemidir. Günümüzde internetin bulunduğu her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sisteminin ikinci aşaması olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına ulaşarak, öğrencilerin okuldaki son durumuna ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgiler alınabiliyor. Böylelikle velilerin günümüzde okula gitmek zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili olarak merak ettikleri ve öğrenmeleri gereken tüm güncel eğitim verilerini internet kolaylığında örenebilmeleri sağlanabiliyor. Bu sebeple de günümüzde veliler tarafından da dijital platform üzerinde yer alan bu Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Günümüzün modern internet teknolojisi sayesinde veliler dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitm Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına e-okul.meb.gov.tr adresinden kolaylıkla erişim sağlayabiliyor. Veliler, kolaylıkla erişim sağlayabildikleri veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünde çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler tarafından not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenler, aldığı dersler, sınav tarihleri, sözlü notları, sınav sonuçları, değerlendirme raporları ve başarı belgeleri gibi son derece önem arz eden eğitim verileri en güncel halleri ile görüntülenebiliyor. Böylelikle veliler, okula gitmek zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde velisi olduğu öğrencinin genel okul durumu hakkında bilgi alabiliyor. Öğrencilerin tüm güncel eğitim bilgilerinin bulunduğu E-Okul sistemindeki bilgiler, E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı