Gazete Vatan Logo

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri burada!

Online olarak E-Okul hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Bunun için veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemine giriş yapmanız gerekmekte. Bu giriş işlemlerini nasıl yapacağınız haberimizin devamında.

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri burada!

Dijital hizmetlere son yıllarda ağırlık vermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internette geniş kapsamlı çok sayıda online eğitim projeleri geliştiriliyor. Özellikle tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının meb.k12.tr portalında web sitesi oluşturuyor. Böylelikle Türkiye’de eğitim çağdaş ve dijital platformda da aktif bir rol üstlenmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde aynı zamanda E-Okul sistemi de öğrencilere ve velilere sunuluyor. Türkiye’de eğitim hizmetlerinin modernizasyonu açısından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sunulan E-Okul sistemi iki aşamadan oluşuyor. Öğrenciler ve veliler tarafından E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte öğrencilerin okul durumlarının güncel takibinin dijital platform üzerinden de yapılabilmesi sağlanıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi ile birlikte artık velilerin, çocuklarının okuldaki durumunu öğrenebilmek ve düzenli olarak takip edebilmek için okula gitmek zorunda kalmıyor. Böylelikle artık internet kolaylığında çocukların okuldaki durumlarına dair ayrıntılı ve güncel bilgiler alarak, iş yaşamındaki yoğun vakitsizlik içerisinde okula gitmek için zaman ayırmak zorunda kalmıyor. Veliler, günümüzün akıllı teknolojileri ve sistemleri sayesinde bulunduğu her yerden internete erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile çocuklarının okulda ihtiyacı olan veli desteğini almasını ve düzenli denetimiyle öğrencilerin okulda başarıya ulaşmaları sağlanıyor. Böylelikle Türkiye’de öğrencilerin çok daha modernize bir eğitim hizmeti alabilmesi ve çok daha yüksek eğitim başarılarına imza atabilmesi sağlanabiliyor.

Günümüzde her eğitim yılı içerisinde veliler tarafından sıklıkla kullanılmakta olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde yer alan öğrencilerin güncel okul bilgilerinin girişi düzenli olarak öğretmenler tarafından yapılıyor. Öğretmenler ve okul idarecileri görev sürelerinin başında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan almış oldukları kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile dijital platform üzerinde yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinde öğrencilerin güncel bilgilerinin girişini yapıyor. Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi içerisinde öğrencilerin eğitim dosyası ve bu dosya içerisinde yer alan tüm eğitim bilgilerinin her zaman güncel olmasını sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanal eğitim portalı E-Okul sisteminde yer alan öğrenci bilgileri öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfası üzerinden düzenli olarak girilerek, güncel halde tutuluyor. Böylelikle artık Türkiye’de öğrenci bilgilerinin karışıklığı gibi durumlar ile karşı karşıya kalınmayan modernize bir yapı uygulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Günümüzün modern eğitim sistemi içerisinde E-Okul sisteminin oldukça önemli bir konumu bulunuyor. Özellikle de öğrencilerin dönem ve yıl sonunda aldıkları karneler dahi internet üzerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminde karne bilgisi sayfasında velilere sunuluyor.Dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlayabildikleri E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasında giriş işlemlerini ise çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Dijital platform üzerinde son derece pratik bir şekilde şifresiz olarak giriş yapılabilen E-Okul veli bilgilendirme sisteminde not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmenler, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları ve başarı belgesi bilgileri öğrenilebiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuklarının genel başarı durumunu gösteren şube ortalaması grafiğine ve geçmiş yıllara ait eğitim bilgilerine de kolay bir şekilde ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı