Gazete Vatan Logo

E-devlet soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır?

E-devlet soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır? Sorusu gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Daha önce yoğunluktan dolayı kilitlenen E-devlet soy ağacı sorgulama sistemi yeniden hizmete açıldı. İşte E-devlet soy ağacı sorgulaması ile ilgili merak edilenler...

E-devlet soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır?

E-devlet soy ağacı sorgulaması günlerdir gündemden düşmüyor. Milyonlarca kişi soyağacı bilgisini öğrenmek için E-devlet'e giriş yapmaya çalıştı. Yoğunluktan kilitlenen sistem yeniden açıldı. İşte E-devlet soy ağacı sorgulaması hakkında tüm merak edilenler...

İstanbul, Hatay gibi illerden bulunan Osmanlı arşivlerindeki belgeler kamyonlarla Ankara'ya getirildi. Osmanlıca 320 milyon evrakın taranmasına başlandı.

Sorgulama sayfası ilk aktif olduğunda 737 bin 237 kişi aile üyelerinin izini sürdü, 330 bin belge alındı.

SOYAĞACI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üstsoy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı 'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu' gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

SİSTEMDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

E- Devlet'in alt-üst soy bilgisi uygulamasının açılmasının ardından büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Uygulamaya girmek isteyen vatandaşlarımız alttaki görselde çıkan uyarı ile karşılaşıyor!
"Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama talebiniz alınmıştır.
Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E-posta ve cep telefonunuzu doğrulamak için Bilgilendirme Tercihlerini kullanabilirsiniz."

Haberin Devamı

SOYAĞACI SORGULAMA HAKKINDA

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-Devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor. Soyağacı sorgulamak için e-Devlet üzerinden Alt-Üst Soy bilgisi Sorgulama’yı seçmeniz gerekiyor. Sayfaya girenler 1800`lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etmeye imkanı bulabiliyor.