Gazete Vatan Logo

E-devlet girişi nasıl yapılır? E-devlet hizmetleri neler?

E-devlet sistemi hem öğrenciler hem de veliler için büyük kolaylık sunuyor. Peki E-devlet'te hangi bilgiler yer alıyor? E-devlet şifresi nasıl alınır ve giriş yapılır? İşte merak edilenler...

E-devlet girişi nasıl yapılır? E-devlet hizmetleri neler?

E-devlet girişinin nasıl yapıldığı ve hangi bilgilere ulaşıldığı merak ediliyor. E-devlet sistemi ile örenci hakkındaki tüm bilgiler ve okula dair detaylara ulaşılabiliyor. İşte tüm ayrıntılar...

E-DEVLET'E NASIL GİRİLİR?

E-Devlet uygulamasına giriş için, başka eşi olmayan, sadece size özel olarak oluşturulmuş 2 bilgiye ihtiyacınız var. Bunlardan biri TC kimlik numaranız, diğeri ise e-Devlet şifreniz. TC kimlik numaranızı zaten biliyorsunuz. E-Devlet şifrenizi de herhangi bir PTT şubesinden, 2 TL karşılığında edinebilirsiniz. Şifre size kapalı bir zarf içinde verilir ve şifreyi zarfı size veren PTT görevlisi bile göremez. Siz de bu zarfı kimsenin göremeyeceği bir yerde açın ve sisteme ilk girişinizi gerçekleştirdiğinizde değiştirin.

Giriş için gerekli olan bu 2 şifreyi de hazır ettikten sonra, E-Devlet uygulamasının adresine gitmeniz gerekir. Sistemin elektronik ortamdaki adresi, "turkiye.gov.tr"dir. Kullanıcılar internet tarayıcılarındaki adres çubuğuna bu adresi yazarak sistemin ana sayfasına ulaşırlar. Burada TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresinin yazılması gereken 2 kutucuk vardır. Bilgiler doğru kutucuklara yazıldıktan sonra "giriş" düğmesi tıklanarak sisteme girilir. Bu ilk girişinizse sistem güvenliğiniz gereği E-Devlet şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir. Zarf içinden çıkan ve ilk girişte kullandığınız şifreyi, kolay hatırlayabileceğiniz fakat başkalarının bilemeyeceği ve kolay kolay tahmin edemeyeceği bir şifreyle değiştirin.

Haberin Devamı

E-DEVLET KAPISINDA HANGİ HİZMETLER VAR?
Vatandaşın talebi doğrultusunda, kamu kurumları arasında bilgi ve belge paylaşımı,
Sisteme entegre olan elektronik hizmetler,
Sağlık, eğitim, emniyet kurumları, belediyeler, SGK gibi yüzlerce kuruma erişimi sağlayan kısa yollar,
Kurumların güncel duyuruları, haberler ve vatandaşa mesajlar,
Vergi, fatura, aidat, ceza ödemeleri gibi hizmetler ve çok daha fazlası e-Devlet üzerinden, elektronik ortamda gerçekleştirilebilir.