Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle İşsizlik Ödeneği Ödemesi

E devlet girişi ile işsizlik ödeneği sorgulaması yapabilirsiniz. E devlet girişi yapmak ve işsizlik ödemesi başvuru sorgulaması yapmak için haberin devamını okuyabilirsiniz.

İşsizlik ödeneği, devlet tarafından kurumlar aracılığı ile işsiz kalanlara verilen bir destektir. Yeni uygulamaya giren ve işsiz kalan kişilerin maddi yönden bir sorun yaşamadan yeni iş bulana kadar desteklenmesini öngören bu düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin ilk olarak şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

EDEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ

E DEVLET KAPISİ

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU

Kişilere işsizlik ödeneğinin bağlanması için belirtilen süre boyunca sigorta ödemelerinin yapılması gerekir. Ayrıca kişinin kendi isteği dışında işten ayrılması gerekir. İşten kendi isteği ile ayrılan kişilere, işsizlik ödeneği verilmemektedir. Bu konudaki kararın alınmasında, maddi destek alınması için yardımların suiistimal edilmesidir. Kişilerin yardım almak için işten çıkmasını engellemek ve düzenlemenin doğru bir şekilde işlemesini sağlamak adına böyle bir kriter getirilmiştir.

İşsizlik Ödeneği Sorgulaması

İşsizlik ödeneği sorgulaması için e devlet girişi yapması gerekmektedir. Yapılan e devlet girişi sonrasında ilgili hizmeti, İŞKUR bağlantısı altında bulabilirsiniz. İşsizlik ödeneği ödemesi başlığı ile yayınlanan hizmetten yararlanarak sizler de işsizlik ödeneği hakkında bilgi alabilirsiniz. E devlet girişi sonrasında belirtilen adımları takip ederek istediğiniz zaman sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer e devlet girişi için sorun yaşıyorsanız, üyelik işlemlerinizi baştan halletmeniz gerekir. Böylece sadece işsizlik ödeneği için değil, diğer sunulan hizmetlerden de e devlet girişi yaparak yararlanabilirsiniz.

E devlet girişi yaparak ulaşacağınız İŞKUR menüsü sayesinde diğer hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. E devlet girişi yaptıktan sonra tüm hizmetler sizin için açılmaktadır. Böylece istediğiniz şekilde sistemden yararlanabilirsiniz. Özellikle işten çıkan ve işsizlik ödeneği sorgulayan kişiler yeni bir iş bulmak için İŞKUR üzerinden yardım alabilir. Böylece hem maddi destek almak için başvuru yapabilir hem de İŞKUR iş ilanları üzerinden inceleme yaparak yeni bir iş bulabilirsiniz. Tüm hizmetlere erişim için e devlet girişi yapmanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı