Gazete Vatan Logo

E-Devlet 4A Hizmet Dökümü - 4B Borç Durumu - 4B Hizmet Bilgisi Sorgulama!

SSK 4A Hizmet Dökümü sorgulama hizmetleri e devlet kapısı aracılığı ile yapılmaktadır. SSK sorgulama ile sigorta dökümünü ve prim bilgilerini öğrenebilirsiniz.

E-Devlet 4A Hizmet Dökümü - 4B Borç Durumu - 4B Hizmet Bilgisi Sorgulama!

SSK sorgulama hizmetleri e devlet kapısı aracılığı ile yapılmaktadır. SSK sorgulama ile sigorta dökümünü ve prim bilgilerini öğrenebilirsiniz.

SGK tarafından sunulan işlemlerin internet üzerinden de kullanıma açılması vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlamıştır. Türkiye’de yapılan düzenlemeler ile birlikte vatandaşların sigortalı olarak çalışması ve çalıştırılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu açıdan tüm kişiler herhangi bir kayıp yaşamadan tüm çalışma sürelerini sigortalı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Sigorta üzerinden yapılacak olan prim ödemeleri ile birlikte çalışan kişiler belli bir süre sonra emekli olma şansına sahip olabilmektedir. Bu sayede SGK sigortalı çalışılan kişiler hem iş dönemi için hem de tüm hayat bu için çok önemli bir güvence sağlamaktadır.

SGK tarafından sunulan tüm bu sigorta işlemleri için online olarak işlem yapmak isteyen vatandaşlar e devlet kapısını kullanmalıdır. E devlet kapısı üzerinden sunulmuş olan çeşitli SSK sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşların sigortaları ile ilgili bilgi alması oldukça kolaylaşmıştır. Fakat bu konuda vatandaşların ilk olarak yapması gereken e devlet kapısına giriş yaptıktan sonra üyelik bilgileri ile sistem üzerinden oturum açmaktır. Oturum açıldıktan sonra SGK menüsü altında bulunan çeşitli SSK sorgulama hizmetlerini kullanılabilir ve böylece gerekli olan bilgeler internet üzerinden öğrenebilir.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Emeklilik ve sigorta için en önemli yapılacak olan işlem SSK prim sorgulama işlemidir. SSK sorgulama hizmetleri kapsamında yapılacak olan SSK prim sorgulama için vatandaşların 4A hizmet dökümü bağlantısına tıklaması yeterlidir. Hizmet dökümü üzerinden yapılacak olan prim sorgulama sayesinde vatandaşların hangi ay içerisinde ne kadar bir prim ödemesi aldığı görülebilmektedir. Sigortanın ilk açıldığı tarihten itibaren alınabilecek bu bilgiler sayesinde toplam prim sayısı da öğrenilebilmektedir.

Bu açıdan vatandaşların herhangi bir sorun yaşamadan SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanırken belirtilen şekilde hizmet alması yararlı olacaktır. Böylece sigorta için her ay kontrol altına alınabilir ve prim ödemeleri incelenebilir. Yapılacak olan SSK sorgulama işlemlerinde üstelik herhangi bir farklı bilginin de girilmesine gerek yoktur. Sadece hizmetlerin seçilmesi ile birlikte ulaşılabilecek olan prim ve sigorta detayları sayesinde sigorta işlemleri kolay bir şekilde yönetilebilecektir.

Haberin Devamı

SSK sorgulama yapmak isteyenlerin e devlet kapısında yer alan SSK sorgulama dışında herhangi bir SSK sorgulama hizmetinden yararlanması mümkün değildir. Bu açıdan işlemlerin yapılması sırasında e devlet kapısı sitesine giriş yapıldığına dikkat edilmelidir. Aksi halde kişilerin güvenliği tehlike altına olabilecektir. Bu nedenle SSK sorgulama işlemlerinin yapıldığı sistemlere dikkat edilmeli ve sadece e devlet kapısı üzerinden SGK ve sigorta ile ilgili sorgulamalar yapılarak, işlemler gerçekleştirilmelidir.