Gazete Vatan Logo

Veliaht prensin tahta çıkış süreci başladı!

Tayland'da Maha Vajiralongkorn, mecliste düzenlenen törenin ardından ülkenin yeni kralı ilan edildi.

Veliaht prensin tahta çıkış süreci başladı!

Aykırı tavırlarıyla tartışma yaratan Tayland'ın yeni kralı babasının ölümünün ardından tahta çıkmak istememişti.

Geçtiğimiz Ekim ayında Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in hayatını kaybetmesinin ardından 64 yaşındaki Prens Maha Vajiralongkorn bugün mecliste yapılan törenle Chakri hanedanlığının 10. kralı oldu.

Maha Vajiralongkorn, 1972 yılında prens ilan edilmişti. Geleneklere uygun olarak 1978 yılında bir dönem bir Budist tapınağında inzivaya çekilen prens, daha sonra kraliyet hava kuvvetleri ve donanmasında görev yapmıştı.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, 13 Ekim'de hayatını kaybetmişti. 70 yıl boyunca tahtta kalan Bhumibol, dünyanın en uzun süre görev yapan kralı unvanına sahipti.

TAHTI REDDETMİŞTİ

Kralın ölümünün ardından yerine tek varisi olan oğlu 64 yaşındaki Maha Vajiralongkorn’un geçmesi beklenirken veliaht prens tahtı reddetmişti.

Maha Vajiralongkorn aslında oldukça sıradışı bir isim… Tayland veliaht Prensi’nin Temmuz ayında Münih Havalimanı’nda çekilen fotoğraflarının Alman Bild gazetesinde yayınlanmasının ardından ortalık karışmıştı. Oldukça tuhaf fotoğraflarda Prens Maha Vajiralongkorn, düşük belli kot pantolonu, bedenini açıkta bırakan kısa dar atleti ve dövmeleriyle alışılageldik Prens görüntüsünden oldukça uzaktı. Prens’in yanında 32 yaşındaki kız arkadaşı Suthida da bulunuyordu. O da tıpkı prens gibi giyinmişti.

Haberin Devamı

Görüntülerde Almanya'da Münih Havalimanı'nda Tayland Kraliyet Havayolları uçağına binmeye hazırlanan Prens Maha Vajiralongkorn ve kız arkadaşı Suthida pilot ve ekibi tarafından kırmızı halı ile karşılanıyor. Pilot ve ekibi, prens ve kız arkadaşına saygıda kusur etmiyor ancak Prens Maha Vajiralongkorn ile kız arkadaşı 32 yaşındaki Suthida'nın kıyafetleri uygulanan protokole göre garip görünüyordu.

Prens’in bu ilk vakası da değil. Daha önce de eski eşi aynı zamanda eski Tayland Prensesi Srirasmi’nin çıplak olduğu ve 2007 yılında çekildiği iddia edilen bir görüntü ülkeyi karıştırmıştı.

Bu arada Budist Krallık Tayland 1932 yılından bu yana parlamenter monarşiyle yönetiliyor.

Haberin Devamı