Gazete Vatan Logo

Türk annenin çığlığı: Çocuğumu almayın!

Fransa’da yeni doğum yapan Türk anne, ailesiyle yaşadığı sıkıntıları hemşirelere anlattı. Hemşirelerin durumu polise bildirmesi üzere çocuğunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı

Türk annenin çığlığı: Çocuğumu almayın!

Fransa’nın doğusundaki Strasbourg’ta oturan 28 yaşındaki Sivaslı Aysun Yıldırım, doğum sonrası ailesiyle yaşadığı sıkıntıları hemşirelerle paylaştı. Hemşireler Yıldırım’ın çocuğuna bakamayacağını savunarak Sosyal Hizmetler Kurumu yetkililerine haber verdi. Kurum görevlileri, annenin bu durumunu neden göstererek yeni doğurduğu küçük bebeğini koruma altına almak istedi. O günleri büyük üzüntü içerisinde paylaşan genç anne, “Çocuğumu benden koparmak için 2 kişi gelmişti. Mahkeme kararı var, çocukla vedalaş dediler. Orada yalnızdım, çaresizdim. Eşim de yoktu Türkiye’deydi. Ama yine de vermedim. Allah yüzüme baktı. Yalvardım, yakardım, ne isterseniz yaparım tek beni çocuğumdan ayırmayın dedim. Bizi yurda gönderdiler” dedi.

8 ay yurtta kalan genç anne, yurttan çıktıktan sonra ise 2017’nin Ocak ayında mahkeme kararıyla hafta içi her gün 9.30’dan 14.30’a kadar çocuğunu ‘günlük koruma merkezi’ne götürmeye mecbur bırakıldı. Ailesinin yaşadıklarına rağmen hâlâ kendisine ilgisiz davrandığından yakınan acılı anne, ”Annem babam hep el gibi davrandı bize. Onlara her şeyi anlattım. Mahkemeye beni savunmaya bile gelmediler” diye konuştu. Ocak ayında 2’nci mahkemesine çıkacak Aysun Yıldırım, Türk makamlarından yardım istedi: Çok korkuyorum. Mahkeme esnasında almak isterlerse ne yaparım! Ölürüm yine vermem. Her şeyi bahane edebilirler. Resmen hakimin vicdanına kalmış bir şey. Tek isteğim yakamızı bırakmaları.

Haberin Devamı