Gazete Vatan Logo

Sayı 103 bini geçti

Operasyonun başladığı 17 Ekim'den bu yana yerlerinden edilen sivillerin sayısı 103 bini geçti

Sayı 103 bini geçti

Irak'ta Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana çatışmalardan kaçan sığınmacıların sayısının 103 bini geçtiği bildirildi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf, yaptığı yazılı açıklamada, "Musul operasyonunun başladığı günden bu yana evlerini terk ederek sığınmacı durumuna düşen kişilerin sayısı 103 bin 362'ye ulaştı." ifadesini kullandı.

Bugün Musul'un doğu mahalleleri ile kentin batı ve kuzeyindeki bölgelerden kaçan 2 bin 470 sivilin Ninova vilayetine bağlı Kayyara nahiyesinin yanı sıra Erbil, Duhok ve Kerkük'teki kamplara yerleştirildiğini aktaran Caf, söz konusu sivillere Bakanlık yetkilileri tarafından gıda, ilaç, giyim ve barınma hizmetinin sunulduğunu ifade etti.

Başkent Bağdat'ın 400 kilometre kuzeyinde bulunan Musul, Irak güçlerinin son iki yıl içinde Tikrit, Felluce, Ramadi gibi yerleri geri almasının ardından terör örgütü DEAŞ'ın Irak'taki son büyük merkezi olarak biliniyor. Irak'ta 17 Ekim'de başlatılan Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.

Haberin Devamı