Gazete Vatan Logo

‘Pervez şov’ başladı

1999’da askeri darbeyle Pakistan’da iktidarı alan ve 9 yıl sonra istifa edip ülkeyi terk etmek zorunda kalan Pervez Müşerref, Trump’ın ‘Önce ABD’ sloganını uyarlayarak ‘Önce Pakistan’ isimli TV programıyla Dubai’den Pakistanlılar’a seslenmeye başladı.

‘Pervez şov’ başladı

Geçen yıl vatana ihanetten yargılandığı sırada sağlık sorunları nedeniyle Pakistan’ı terk edip tedavi olmasına izin verilen ve o günden bu yana ülkesine dönmeyen Pervez Müşerref, Pakistan kanalı Bol TV için Dubai’den ‘Önce Pakistan’ isimli TV şovuna başladı. Günlük siyasi olayları değerlendiren eski başkan, geçen yıl ‘Pakistan için demokrasi uygun bir rejim değil’ sözlerine rağmen TV programında Pakistan’da demokrasinin gerilemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

‘Şaka gibi’

1999-2008 yılları arasında medyaya büyük baskı uygulayan ve birçok yayın organını kapattıran Müşerref’in medya aracılığıyla siyasi mesajlar vermesi ülkesinde de ‘şaka gibi’ diye yorumlandı. 78 yaşındaki Müşerref’in her pazar yayınlanacağı belirtilen programda Dubai’den Navaz Şerif hükümetini eleştirmesi ve ülkede bir demokrasi tiyatrosu oynandığını söylemesi ise iktidarı kızdırdı. Bol TV eleştirilere, ‘Biz sadece eski bir devlet başkanına fikirlerini açıklama fırsatı veriyoruz’ diyerek karşılık verdi.