Gazete Vatan Logo

Lady Gaga, Trump'a karşı!

ABD'nin en popüler etkinliklerinden biri olan SuperBowl bir Trump protestosuna dönüştü. Büyük markalar hoşgörü mesajı verdi, Lady Gaga, Guthrie şarkısı söyledi.

Lady Gaga, Trump'a karşı!

ABD’de yılın en çok izlenen etkinliği olan SuperBowl (Amerikan Ulusal Futbol Ligi Şampiyonluk maçı), yeni Başkan Donald Trump’a karşı protestoya dönüştü. Bir dizi önde gelen firma reklamlarında, Lady Gaga da sahne performansında Trump’ın Müslümanları hedef alan vize yasaklarını protesto etti.

TRUMP’TAN BUDWEISER’A BOYKOT ÇAĞRISI

Air Bnb, Budweiser, ve Coca Cola gibi markalar 30 saniyelik reklamın maliyetinin 4, 5 milyon dolar olduğu Super Bowl’da Trump’ın seyahat sınırlamasını eleştiren, hoşgörü ve kabullenme temalı reklamlar yayınladılar. Budweiser’ın iki Alman göçmenin bira imalathesini nasıl kurduğunu anlatan reklam filmi Trump’ın hışmına uğradı. Donald Trump, Super Bowl’da siyasi reklamların yeri olmadığını söyleyen ve Budweiser’ı boykot çağrısı yapan bir tweet attı.

LADY GAGA’DAN WOODY GUTHRIE ŞARKISI

Maçın ikinci yarısından önce sahne alan Lady Gaga’nın da repertuarına Bob Dylan’ın etkilendiği folk sanatçısı Woody Guthrie’ye ait This Land is Your Land” (Ülke Senin Ülken) isimli şarkıyı alması dikkat çekti. Guthrie’nin Berlin Duvarı örülünce yazdığı bilinen bu şarkıda geçen mısralardan birinde “Önümde beni durdurmaya çalışan bir duvar vardı” diyor.

Haberin Devamı

WOODY GUTHRIE’DEN BABA TRUMP’A SİTEM

Woody Guthrie ve Donald Trump’ın babası olan Fred Trump’ın da ortak bir geçmişi bulunuyor. Guthrie kendi ev sahibi olan Fred Trump için yazdığı Old Man Trump (İhtiyar Trump) isimli bir parçası da bulunuyor. Parça Fred Trump’ın 1950 yılında Beach Haven projesini yapmak için Brooklyn’deki siyahları evlerinden atmasını anlatıyor.