Gazete Vatan Logo

Kraliçe Elizabeth veliahtını tüm dünyaya duyurdu!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bugün itibarıyla tahta oturuşunun 70’inci yılını doldurdu. Kraliyet Ailesi’nden yayınlanan açıklamada Elizabeth’in Prens Charles’ın eşi Camilla’nın 'kraliçe' unvanını almasını dilediği ifade edildi.

Kraliçe Elizabeth veliahtını tüm dünyaya duyurdu!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, veliaht Prens Charles kral olduğunda, eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın "kraliçe" olacağını açıkladı. Kraliçe'nin bu etkileyici açıklaması, Charles ve Camilla arasındaki olağanüstü ilişkinin doruk noktasına işaret ediyor.

95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin mesajında, Prens Charles tahta çıktığında eşi Camilla'nın "kraliçe" unvanı almasını "içten dilediğini" belirtti. Kraliçe Elizabeth'in geçen yıl hayatını kaybeden eşi Prens Philip, "kral" unvanını alamamıştı.

Kraliyet kaynakları, Camilla'nın, sıkı çalışmasının ve oğluna getirdiği mutluluğun bir getirisi olarak bu unvanı alacağını söyledi. Cornwall Düşesi'nin üvey oğulları William ve Harry'ye de bu haber iletildi.

Yıllarca süren alay ve Diana'nın hayaleti sonsuza dek omuzlarındayken, kraliyet çifti sonunda Kraliçe tarafından nihai onay mührünü aldı.

Halkın büyük bir bölümünün "kraliyet masalının sonu"nu getirmekle suçladığı Camilla, böylece "öteki kadın" ya da "yuva yıkan" olarak görülmekten kurtulmuş olacak. Camilla ile Charles 2005 yılında evlenmişti.

Haberin Devamı

KRALİÇE 2. ELİZABETH KİMDİR?

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından 6 Şubat 1952’de tahta çıkan 2. Elizabeth, İngiltere monarşisinde en uzun süre tahtta kalan lider olarak tarihe geçti. 1926’da Londra’da doğan Elizabeth, çocukluğu boyunca evde özel eğitim gördü ve 1947’de Edinburgh Dükü Philip ile evlendi. Çiftin Andrew, Edward, Anne ve Charles adında 4 çocuğu oldu.