Gazete Vatan Logo

Köstebekler buluştu!

Muhbirlerle gizlice görüştüğü ortaya çıktı

Rusya’dan geçici sığınma aldıktan sonra ilk kez ortaya çıkan Snowden’ın ABD’li eski muhbirlerle gizlice görüştüğü ortaya çıktı. Snowden’a sızdırdığı belgeler ödül getirdi.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) dünya çapındaki casusluk faaliyetlerini ifşa eden eski CIA analiste Edward Snowden geçici sığınma hakkı aldığı Rusya’ya ABD istihbarat servisinin eski çalışanları ile bir araya geldiği ortaya çıktı. WikiLeaks, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, 9 Ekim’de gerçekleşen görüşmeye CIA, NSA, FBI ve ABD Adalet Bakanlığının sırlarını ifşa eden eski muhbirlerinin katıldığını belirti. Gizli görüşmeye Snowden’ın Hong Kong’dan Rusya’ya kaçmasına yardım eden ve Moskova yönetiminden sığınma hakkı almasına yardımcı olan İngiliz gazeteci Sarah Harrison’un da katıldığı belirtildi.

Dürüstlük ödülü verdiler

Sam Adams isimli derneğin yöneticisi olan eski ajanlar, ABD’nin 30 yıl hapisle yargılamak istediği Snowden ile ABD devlet kurumlarının çalışmalarındaki eksiklikleri görüştüğü belirtildi. Dernek yetkililerinin ayrıca Snowden’a gizli servisin yürüttüğü programı aydınlığa çıkarması nedeniyle “dürüstlük” ödülü verdi. Sam Adams Derneği, Temmuz ayında Snowden’a yaptığı hizmetten dolayı ödül verileceğini duyurmuştu. Dernek üyesi ve görüşmede yer alan Jesselyn Radack, Snowden’in gayet iyi göründüğünü söyledi.

Babasıyla da gizlice buluştu

Bu arada önceki gün Moskova’ya gelen Snowden’ın babası Lon dün aylar sonra oğlu ile ilk kez bir araya geldi. Rus interfax ajansı baba-oğlu arasındaki görüşmenin Moskova’da gizli bir yerde gerçekleştirildiğini açıkladı. Ajansa konuşan kaynaklar Snowdenlar’ın görüşmesinde duygusal anların yaşandığını kaydetti.

ESKİ AJANLAR ÖDÜLLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Edward Snowden’in Moskova’daki gizli görüşmesine eski FBI ajanı Coleen Rowley, eski NSA analisti Thomas Drake, ABD adalet bakanlığı eksi çalışanı Jesselyn Radack, ve eski CIA çalışanı Ray McGovern katıldı. Sam Adams derneği üyeleri “İstihbaratta dürüstlük” ödülü verdikleri Snowden ile birlikte bu hatıra fotoğrafını çektirdi. Görüşmeye, Snowden’in sevgilisi olduğu dedikoduları yapılan İngiliz gazeteci Sarah Harrison da katıldı.

Haberin Devamı