Gazete Vatan Logo

İsrail'den skandal çağrı: İsrailli olmayan kişiler terörist ilan edilebilecek

İsrail Meclisinde yapılan oylamada, İsrailli olmayan kişilerin "terörist" olarak ilan edilmesine imkan tanıyan yasa onaylandı. Ayrıca Hamas Sözcüsü yaptığı açıklamada Gazze'de 5 günlük ateşkes için İsrailli 70 çocuk ve kadını serbest bırakmaya hazır olduklarını bildirdi.

İsrail'den skandal çağrı: İsrailli olmayan kişiler terörist ilan edilebilecek

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını devam ettiren İsrail, 'Terörle Mücadele Yasası'nı da değiştirdi. İsrail Meclisinde yapılan oylamada, İsrailli olmayan kişilerin "terörist" olarak ilan edilmesine imkan tanıyan yasa onaylandı.

İsrail’de Savunma Bakanı, daha önce İsrailli olmayan kişileri ancak "nitelikli bir uluslararası kuruluş tarafından terörist olarak tanımlanmasının" ardından terörist olarak ilan edebiliyordu. Yasada ayrıca "terör operatörü" tanımı, "bir terör örgütünün resmi üyesi olmayan finansörlerini" de kapsayacak şekilde genişletildi.

HAMAS'TAN '5 GÜN ARA -70 REHİNE' TEKLİFİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, çatışmalara 5 günlük bir ara karşılığında 70 kadar çocuk ve kadın rehineyi serbest bırakmaya hazır olduklarını belirtti.

KAMPI VURDULAR

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Cibaliye Mülteci Kampı bir kez daha hedef alındı. Filistin basınında yer alan haberlerde, kampa düzenlenen hava saldırısında 12 evin vurulduğu, 31 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

CAN KAYBI ARTIYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 609’u çocuk, 3 bin 100’ü kadın olmak üzere 11 bin 360’a yükseldiği bildirilerek, saldırılarda yaralananların sayısının ise 28 bin 200'e ulaştığı aktarıldı. Açıklamada Batı Şeria'da ise İsrail güçlerinin saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 180'e, yaralıların sayısının ise 2 bin 700'e yükseldiği ifade edildi.