Gazete Vatan Logo

İsrail'de vurulan santrali ABD sigortalamış!

İsrail'in Gazze'de vurduğu elektrik santralinin ABD hükümeti tarafından sigortaladığı bir şirket tarafından yaptırıldığı ortaya çıktı

İsrail'in Gazze'de vurduğu elektrik santralinin ABD hükümeti tarafından sigortaladığı bir şirket tarafından yaptırıldığı ortaya çıktı. Şimdi ABD hükümetinin Gazze'deki Enerji santralini yapan şirket için 84 milyon dolarlık bir bütçe çıkarması bekleniyor. ABD yetkililerinin büyük kısmı İsrail'in Gazze saldırılarını nasıl finanse edileceğini konuşurken ülkede çok da bilinmeyen bir federal ajans, İsrail'in Gazze'de bombaladığı enerji santrali için 84 milyon dolar civarında sigorta parası ödemeye hazırlanıyor.

ABD menşeili bir şirket olan Morganti Kalkınma Limited Şirketi Gazze'deki enerji santralini yapan firmalardan biri olarak biliniyor. ABD hükümetine ait olan OPIC ajansı yurt dışında iş yapan ABD şirketlerini sigortalıyor. Şirketleri "politik risklere" karşı garanti altına alan ajans savaş, iç çatışma ve darbe gibi durumlarda şirketlerin zararlarını karşılıyor.

Gazze'de İsrail saldrısıyla çalışamaz hale gelen santralin Morgtanti Kalkınma Ltd. şirketi tarafından tekrar tamir edilip edilmeyeceği bilinmiyor. Ancak OPIC'in şirkete sigorta parası ödemesine kesin gözüyle bakılıyor. Şirket konuyla ilgili sorulara şimdiye kadar bir cevap vermedi. Ancak bir şirket sözcüsü, Gazze'de bombalanan enerji santralini kendi şirketleri üzerinden OPIC'in sigortası kapsamında olduğunu dile getirdi. OPIC'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, şirketin meydana gelen saldırı sonucu oluşan kaybıyla ilgili bir başvuru yapmasının beklendği ifade edildi.

Haberin Devamı