Gazete Vatan Logo

IŞİD'in İngiliz rehinesi bu kez Musul'dan bildirdi

IŞİD'in Kobani'de çektiği propaganda filminde oynattığı İngiliz rehine John Cantlie, Musul'daki durumu göstermek için bir kez daha kamera karşısına geçti

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, 2012'de Suriye'de rehin aldıkları İngiliz fotomuhabir John Cantlie'yi propaganda aracı olarak kullanmayı sürdürüyor. Örgüt cumartesi günü YouTube sitesinde 43 yaşındaki muhabirin sekizinci videosunu yayınladı. Cantlie'nin sunuculuğunu üstlendiği videonun, aralık ayı sonlarında Irak'ın Musul kentinde çekildiği tahmin ediliyor. Cantlie videonun başında 5 aydır IŞİD'in kontrolünde olan Musul'da hayatın normal şekilde devam ettiğini, Batı medyasında kentteki insani durumun felaket noktasına geldiği yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu söylüyor.

8 dakikalık videonun ilk bölümünde Musul'un en eski çarşısını ziyaret eden Cantlie, kentte ticaretin devam ettiğini belirttikten sonra alışveriş yapıyor.

Makalesi de çıktı

Cantlie, Ekim ayında Kobani kentinde çekilen propaganda videosunda, kentin kontrolünün IŞİD'in elinde olduğunu, YPG ve PKK üyelerinin Kobani merkezinde bulunmadıklarını öne sürmüştü. Cantlie'nin adı son olarak IŞİD'in resmi yayın organı sayılan Dabik dergisinin ay başında çıkan 6'ncı sayısında yer almıştı. Dergide Cantlie'nin imzasıyla yayınlanan makalede, IŞİD'in para birimi olarak altın sikke kullanmasının son derece akıllı bir hamle olduğu, Amerikan dolarının petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte değer kaybedeceği yorumu yapılıyordu.

Haberin Devamı

Hastaneler çalışıyor

Kentte elektrik ya da su kesintisi yaşanmadığını kaydeden Cantlie, sağlık hizmetlerinin de aksamadan devam ettiğini göstermek için kentteki hastanelerden birisinin pediyatri bölümünü de ziyaret ediyor. Çocuk hastaları ziyaret eden Cantlie, görüştüğü doktorların gereken tüm ilaç ve tıbbi malzemeye sahip olduklarını söylediklerini belirtiyor.