Gazete Vatan Logo

Hukuki yardımla eşine cip aldı

Asil Nadir, 7 ay süren davasında hukuki masraflar için İngiliz Hükümeti’nin 3.4 milyon dolarlık yardımını kendi parası gibi harcadı.

Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, İngiltere’deki şirketi Polly Peck’i 45 milyon dolar dolandırmak suçundan, 2012 yılında 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 73 yaşındaki iş adamının genç eşi Nur Nadir’in konaklaması ve davayı yakından takip edebilmesi için dava boyunca aylık kirası 39 bin dolar olan bir evde kaldığı ve bu paranın ‘yardım’ maiyetinde kamu fonlarından sağlandığı ortaya çıktı.

Toplamda 3.4 milyon dolarlık bir yardım alan Nadir’in 7 ay süren dava maratonu boyunca hukuki masraflarını, eşinin ev giderlerini karşılayan Nadir, 30 yaşındaki karısına ‘AB02NUR’ (Adil Nur’u seviyor) plakalı 272 bin dolar değerinde Range Rover Vogue marka bir cip hediye ettiği belirtildi. İngiliz Daily Mail gazetesi, 3.4 milyonun vergi mükelleflerinden Asil Nadir’e yardım olarak gönderilmesini “Rezil Asil Nadir, karısı mahkemeye ciple gelebilsin diye 3.4 milyon dolar hukuki yardım almış.” sözleriyle yazdı. Nadir’in avukatları haberlere yorum yapmadı. Çiftin kasım ayında boşanma talebiyle mahkemeye başvurdukları haberlerini de yazan gazete, Nur Nadir’le röportaj yaptı. Nur Nadir, “Eşimden ayrılmadım. Haberler asılsızdır” dedi.

Haberin Devamı