Gazete Vatan Logo

Halep'te vurulan Rus hastanesi hakkında yeni açıklama

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) Suriye'nin Halep kentinde 2 Rus doktorun ölümüyle sonuçlanan saldırıya yönelik tepkilerinin yetersiz olduğu yönündeki yorumu 'temelsiz' diye niteledi.

Halep'te vurulan Rus hastanesi hakkında yeni açıklama

ICRC'den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "ICRC'nin bu trajik olaya yönelik tepkisi konusundaki temelsiz eleştiriler devam ediyor. ICRC'nin Moskova'daki Bölgesel Ofisi Başkanı Magne Barth, saldırının trajik ve kabul edilmez olduğunu tekrarlıyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerine tekrar tazileyerimizi iletiyoruz. ICRC, Suriye'deki Rus güçleri ile yakından çalışıyor. ICRC olarak Rusya ile yapıcı ilişkilerden yanayız ve insani yardımların sağlanması için işbirliği yapmaya devam etmek istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

RUSYA KIZILHAÇ BAŞKANI SALDIRIYA VERİLEN TEPKİYİ YETERSİZ BULMUŞTU

Suriyeli muhalif militanlar, dün Rusya Savunma Bakanlığı'nın Halep'te kurduğu sahra hastanesine saat 12.21-12.30 arasında saldırı düzenlemişti.

Bombaların hasta kabul bölümüne düşmesi sonucunda 2 Rus doktor hayatını kaybederken, bir doktor ağır yaralanmıştı. Hastaneye gelen siviller arasında da yaralananlar olmuştu. ICRC, Holaydan 24 saat sonra saldırıyı kınayarak ölenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dilemişti. Rusya Kızıl Haç Başkanı Raysa Lukutsova ise bu tepkiyi ‘muğlak' olarak niteleyerek yetersiz olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı