Gazete Vatan Logo

Fransız kanalda skandal yayın! Türkiye topraklarını 'sözde Kürdistan' olarak gösterdiler

Fransız haber kanalı France 24 skandal bir habere imza attı. Hazırladığı özel haberde, Türkiye'nin bir kısmını "sözde Kürdistan" olarak gösteren harita kullandı.

Fransız kanalda skandal yayın! Türkiye topraklarını 'sözde Kürdistan' olarak gösterdiler

Terör örgütü PKK yandaşları geçen ay Fransa’nın başkenti Paris sokaklarını savaş alanına çevirdi. Fransa uzun süre destek verdiği terör örgütünün gerçek yüzü ile tanışsa da ülke basını hala PKK'ya destek vermekten geri durmuyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre; Fransız yayın kuruluşu France 24, terör örgütünün yayın organı gibi davranarak skandal bir habere imza attı. Hazırlanan özel haberde Türkiye'nin bir kısmı "sözde Kürdistan" olarak gösterildi.

Skandal bununla da sınırlı kalmadı. Terör örgütü PKK yalnızca Türkiye tarafından terör örgütü kabul ediliyormuş gibi yansıtıldı.

PKK'YA AÇIKTAN DESTEK VERİLDİ

Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde de yer aldığına değinilmedi. Eli kanlı terör örgütü PKK'ya açıktan destek verildi.

Skandal haberde sık sık terör örgütü lideri ve paçavralarının da görüntüleri kullanıldı.

12 dakikalık özel haberin, PKK yandaşlarının Paris sokaklarını savaş alanına çevirmesi sonrası, Fransa’da terör örgütüne tepkinin arttığı dönemde yayınlaması dikkat çekti.

Fransa basınının bu tarz haberlerle terör örgütü PKK'ya yönelik kamuoyu tepkisini azaltmayı amaçladığı düşünülüyor.

Haberin Devamı