Gazete Vatan Logo

Dünürlerinden soyadını geri aldı

Tayland’da Veliaht Prens Vajiralongkorn, eşinin yolsuzluğa karışan akrabalarına tepki olarak, Prenses Srirasmi’nin ailesinin kraliyetin verdiği soyadını kullanmasını yasakladı

Tayland Veliaht Prensi Maha Vajiralongkorn, karısı Prenses Srirasmi Akrapongpriçha’nın ailesinin, kraliyet soyadını kullanmasını yasakladı. Prens’in kararı, Prenses’in ailesinden yedi kişinin ülke gündemini sarsan son yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmasından sonra geldi.

Prenses’in general olan amcası kaçakçılık ve kumarhanelerden haraç aldığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Üst düzey polis memurlarının da karıştığı yolsuzluk soruşturması kapsamında Prenses’in 4 kardeşi de gözaltında.

Operasyonla ilgili haberler 10 gündür Tayland basınında yer alıyor, ancak kraliyet ailesiyle ilgili her türlü eleştiriyi suç sayan yasalar nedeniyle Prenses’in akrabalarıyla ilgili kısımlar haberlerde yer almıyor.

Boşanma işareti

62 yaşındaki Veliaht Prens’in son kararı, 2001’de evlendiği üçüncü eşi Prenses Srirasmi’den boşanacağı yorumlarına da neden oldu. Çiftin, resmi etkinliklere birlikte katılmalarına rağmen bir süredir ayrı yaşadıkları iddia ediliyordu. Taylandlı uzmanlara göre, Prenses’in Prens’le arasının bozulması, 86 yaşındaki Kral Bhumibol Adulyadej’in sağlık durumunun kötü olması nedeniyle hassas bir zamana denk geldi. Prenses’in, Veliaht Prens babasının yerine tahta geçince kraliçe olması bekleniyordu.

Haberin Devamı

1946’da tahta çıkan Kral Bhumibol halihazırda dünyanın en uzun süre iktidarda kalan lideri.