Gazete Vatan Logo

DEAŞ’a biat eden şeyhler YPG ile masaya oturdu

DEAŞ’la mücadele koalisyonunda Amerika’yı temsil eden Brett McGurk’un Rakka’da masaya oturduğu aşiret şeyhlerinden Mihidi el-Abin’in bir yıl önce terör örgütüne biat ettiği fotoğraflar ortaya çıktı

DEAŞ’a biat eden şeyhler YPG ile masaya oturdu

ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, geçtiğimiz günlerde Rakka’ya geldi ve burada aşiret şeyhleriyle toplantı yaptı. Toplantıda çekilen fotoğrafları ise twitter sayfasında 19 Ağustos tarihinde ‘Mükemmel toplantı’ diye paylaştı. Özellikle aşiret şehleriyle aynı masayı paylaştığı andaki fotoğrafta ise bir isim çok dikkat çekti. Bu isim Hiwaywat (Huveyvay-Havivat) Aşiretinin şeyhi; Mihidi el-Salih el-Ali el-Hacci el-Abin. Fotoğrafı özel kılan ise aynı şeyhin çok değil 3 yıl önce yani 2014 yılında DEAŞ ile aynı masaya da oturmuş olması. Rakka kırsalı, Tabka’nın batı bölgesi Dibsi Faraj ve Dibsi Aftan bölgelerinde etkili olan aşiret 4 yıl önce DEAŞ’a destek verdi. Şimdi ise ABD ile aynı masayı paylaşıyor.

‘ABD macera peşinde’

Ortaya çıkan tabloyu güvenlik uzmanı Abdullah Ağar şöyle değerlendirdi:

“McGurk’un paylatığı fotoğrafta sadece 1 tane aşiret şeyhi görünüyor oysa toplantıya katılan şeyh sayısı 5 ama diğerleri fotoğrafta görünmüyor. 2014’te çekilen fotoğrafta ise DEAŞ’ın Rakka sorumlusu var ve bir operasyonda etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

ABD, Irak’ta başaramadığını çok daha bozuk bir kimyayla Suriye’de deniyor.

2004 yılında birinci Felluce muharebelerinden sonra Sünni Araplardan bir tugay oluşturan ABD, kendisine karşı savaşan gruplara karşı bu tugayı kullanmayı planlamıştı.

Sonra verdiği silahların kendisine karşı savaşan gruplardan çıktığını görünce 2’nci Felluce muharebeleri başlamıştı. Bugün ABD, kimyası çok daha bozuk bir şekilde PKK kimyalı DSG (Demokratik Suriye Güçleri) üzerinden yeni bir macera peşinde…”