Gazete Vatan Logo

Camilere ikiz bomba!

32 ölü 500 yaralı

Camilere ikiz bomba!

Lübnan iç savaştan bu yana en kanlı saldırıyla sarsıldı. Sünnilerin ağırlıkta olduğu Trablusşam kentinde camilere yönelik ikiz saldırılarda 32 kişi öldü 500 kişi de yaralandı

Suriye’deki çatışmaların mezhep çatışması olarak yansıdığı Lübnan, dün iki camiye 5 dakika arayla düzenlenen bombalı saldırılarla iç savaş dönemine geri döndü. Lübnan’ın ikinci büyük kenti olan Trablusşam’da Sünni nüfusun yoğun olarak yaşadığı mahallelerindeki Takva ve Selam camilerinde cuma namazı çıkışında meydana gelen patlamalarda 3’ü çocuk 32 kişi hayatını kaybetti 358 kişi de yaralandı. Her iki camiye giden cemaatin de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ona yardım eden Hizbullah’a karşı olduğu belirtildi.



Kumandayla patlattılar

Takva camisine yönelik saldırı sırasında ülkenin önde gelen Selefi liderlerinden Şeyh Salim Refei’nin de bulunduğu ancak patlamadan yara almadan kurtulduğu belirtildi. Ad Diyar gazetesi, Takva camisine yönelik saldırıda 60 kilogram patlayıcı kullanıldığı, bombanın yerleştirdiği yabancı aracın cemaat tarafından çekilmesi istendiği, ancak güvenlik güçlerinin bölgede olmadığını yazdı. Gazete her iki aracın da uzaktan kumandayla patlatıldığını belirtti. Lübnan’da yıllar sonra ilk kez Sünni’lerin hedef alındığı belirtildi. Selam camisini hedef alan saldırının Başbakan Necib Mikati ve Milletvekili Semir el-Cisr’in evlerinin yakınında olduğu, ancak Lübnan başbakanının saldırı sırasında evinde olmadığı belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Lübnan’da geçen hafta da Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Beyrut’un güney banliyölerinden Ruveys bölgesinde meydana gelen patlamada 24 kişi ölmüş, 300’den fazla kişi yaralanmıştı. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Trablusşam’da meydana gelen bugünkü patlama ile geçen hafta Beyrut’ta gerçekleşen patlamanın arkasında aynı gücün olduğunu söyledi.

Camilere ikiz bomba

Lübnan Başbakanı Mikati saldırılarla ilgili olarak “Bu suçu işleyenler, Trablusşam’ı hedef alarak, fitne ortamı oluşturmayı ve Trablus sakinlerinin tepki vermesini amaçlıyor” dedi.

Patlamadan sonra Trablusşam halkı yakınlarını bulmak için hastanelere koştu. Hizbullah yaptığı açıklamada saldırıları kınadı.

Haberin Devamı