Gazete Vatan Logo

Bir yanda vahşet bir yanda zafer: Halep

Suriye ordusu, kentin doğusundaki militanları da püskürtmesinin ardından Halep’te resmi olarak zafer ilan etti.Suriye ordu kaynakları, Suriye ordusu ve müttefiklerinin, Halep'teki tüm terk edilen ilçelerde kontrol sağladığını bildirdi.

Bir yanda vahşet bir yanda zafer: Halep

Gazetevatan.com

Tüm Halep'i yeniden ele geçirmek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya hava kuvvetleri, İran ve Şii milisler arasındaki askeri koalisyon için en büyük savaş zaferi olacak.

Muhalifler halen, Halep'in kuzeybatısı, İdlib'in kırsal alanı ve Suriye'nin kuzeybatısındaki birçok yeri elinde tutuyor.

Askeri bir yetkilinin, muhaliflerin "panik halinde" kaçtıklarını ve Şam cephesinden bir yetkilinin de Pazartesi günü geç saatlerde nehir boyunca yeni bir cephe hattı kurduklarını söyledi.

Hükümet yanlıları tarafında ise gece boyunca kutlamalar sürdü Reuters muhabiri, zaferi kutlayan savaşçıların havaya saçtığı kurşunları "yağmur gibi" şeklinde tasvir etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Pazartesi günü geç saatlerde yaptığı konuşmada, ordu ilerlemesinin ardından yaşanan vahşetten kaygı duyduklarını belirtti.

Ban’ın sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Genel Sekreter, Halep’te son saatlerde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivile yönelik girişilen mezalimle ilgili haberlerden dehşete düşmüş durumda. Birleşmiş Milletler bağımsız olarak bu haberleri doğrulayamadığını belirtirken, Genel Sekreter, ilgili taraflara somut kaygılarını iletiyor. Suriye Özel Temsilcisi’ne (Staffan de Mistura) ivedilikle ilgili taraflarla irtibata geçmesi talimatını verdi.”

Haberin Devamı

Uluslararası Kızıl Haç Komites'nden yapılan açıklamada ise savaşın yeni noktalara ulaştığı ve bölgede kaosun yaşandığı ayrıca kaçacak güvenli hiçbir yerin olmadığı söylendi.