Gazete Vatan Logo

"Başbakan'a saldırı düzenlenebilir"

İsrail Savunma Bakanı Yalon: "Filistinlilere saldırı düzenlediklerinden şüphelenilen aşırı sağcı eylemciler, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya saldırı düzenleme girişiminde bulunabilir."

"Başbakan'a saldırı düzenlenebilir"

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Filistinlilere saldırı düzenlediklerinden şüphelenilen aşırı sağcı eylemcilerin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da saldırı düzenleme girişiminde bulunabileceklerini söyledi.

İsrail radyosunun haberine göre, Yalon, "terör eylemlerine karıştıklarından şüphelenilen aşırı sağcı eylemcilerin, idari gözaltında tutulacağını, çünkü kendilerinin hükümet karşıtı tehlikeli bir gruba üye olduklarını" ifade etti.

"Başbakana ve bakanlara da saldırı girişiminde bulunabileceği varsayımıyla hareket edildiğini" kaydeden Yalon, "Bu kişiler gözaltına alındığından beri, söz konusu grup herhangi bir terör eyleminde bulunmadı" dedi.

Yalon daha önce Filistinlilere yönelik saldırı düzenlediğinden şüphelenilen aşırı sağcı 6 eylemcinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Eski İsrail Başbakanı İzak Rabin, "Oslo Barış Anlaşması'nı imzaladığı" için İsraillli "aşırı sağcı" Yigal Amir tarafından 1995 yılında suikasta uğramış ve hayatını kaybetmişti.