Gazete Vatan Logo

Alarm verildi!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Yahudi Müzesi’nde 4 kişinin ölümüne neden olan saldırganın güvenlik kamerası görüntüleri medyaya dağıtıldı. Kendisini tanıyanlardan yardım istendi. Ülkedeki tüm Yahudi Kurumları ise alarm durumuna geçti.

Alarm verildi!

Belçika, Alman, İtalyan ve Fransız medyası gelişmelere geniş yer vermeyi dün de sürdürdü.



Brüksel’deki Yahudi Müzesi’nin önünde otomobilini park ettikten sonra içeri giren kimliği belirlenemeyen saldırgan yanındaki tüfekle içeridekilere ateş açarken İsrailli yaşlı bir çift ile bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Saldırgan daha sonra hızla dışarı çıkarak otomobile binip kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralı da kurtarılamayınca ölü sayısı 4’e çıktı.



Belçika medyası saldırı ile ilgili 1 kişinin yakalandığını bildirirken, bunun saldırgan olmadığı ortaya çıktı. Polis, saldırı ile ilgili müzede çekilen güvenlik kamerası görüntülerini medya ile paylaşırken saldırganı gören veya tanıyanların en yakın güvenlik birimine haber vermesini istedi.

YAHUDİ KURUMLARINA KORUMA

Belçika İçişleri Bakanı Joelle Milquet, saldırı nedeninin antisemitizm oldugu üzerinde durulduğunu, ülkedeki bütün Yahudi kurum ve kuruluşlarının polis korumasının takviye edildiğini bildirdi. Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, saldırıyı kınadı.