Gazete Vatan Logo

Dünyayı şok eden saldırı!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan, Yahudi Müzesi’ne elinde bir çanta ile gelen kimliği belirsiz bir kişi içeridekilere rastgele ateş açarak 3 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi de yaraladıktan sonra otomobile binerek kaçtı.

Saldırı, Belçika’nın yanı sıra Fransa ve Almanya’da da geniş yer bulurken, İsrail’in tepkisine neden oldu.

Belçika İçişleri Bakanı Joelle Milquet, saldırganın müze önündeki çift şerit yolda otomobilini durdurduktan sonra Yahudi Müzesi’ne girer girmez ateş açıp kaçtığını 2’si erkek, 1’i kadın 3 kişinin öldüğünü, 1 kişinin de ağır yaralandığını açıkladı.

ÜLKEDE TERÖR ALARMI VERİLEBİLİR

Harekete geçen güvenlik güçleri plakası belirlenen otomobili ve içindeki 1 kişiyi gözaltına aldı. Geçmişte hiçbir tehdit alınmayan müzeye yönelik saldırı ardından ülke genelinde terör alarmı verilebileceği ifade edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu , saldırı ve cinayetlerin Yahudi ve devletlerine karşı sürekli yapılan kışkırtmanın sonucu olduğunu ifade ederken, “Bölgemizde insanlığa karşı işlenen suç ve cinayet eylemleri sistematik olarak görmezden geliniyor. Sürekli gerçekleri söyleyerek, terörizme karşı amansız mücadeleye devam edip, gücümüzü koruyacağız” açıklamasını yaptı