Gazete Vatan Logo

Dubai’ye giriyor!

Dubai’de de otel ve konut yapmak için arazi arıyor

Bodrum’da iki otel için Swissotel ile anlaşan Çağdaş Holding, Dubai’de de otel ve konut yapmak için arazi arıyor. Bodrum’daki iki otel için de 75 milyon euro yatırım yapılacak.

Turizmden inşaata, havacılıktan enerjiye birçok sektörde faaliyet gösteren Çağdaş Holding, turizm ve inşaatta büyüme planları yapıyor. Bodrum’da iki yeni Swissotel yapımı için kolları sıvayan Çağdaş Holding, yurtdışına da açılacak. Holding, Dubai‘de de otel ve konut yapmak için arazi arıyor.

Çağdaş Holding’in CEO’su Çağdaş Çağlar, “Yurtiçinde ve yurtdışında Turizm ile alakalı olan yatırımlarımız devam edecek. Dubai’de görüşmelerimiz sürüyor ve projelere yönelik olarak arazi bakıyoruz. Gerçekleştireceğimiz projeler doğrultusunda otel ve konut yapılmasını hedefliyoruz. Konutlar satılacak ancak otellerin Çağdaş Holding bünyesinde işletilmesini planlıyoruz” diye konuştu.

İstanbul’a konut yok

Bodrum’da birçok konut projesine imza attıklarını kaydeden Çağlar, “Çağdaş İnşaat, ilk olarak İstanbul’da kuruldu. İstanbul ve Sakarya’da çeşitli projelere imza attıktan sonra 1990’lı yılların ortasına doğru yatırımlar Bodrum’a kaydırıldı. Bodrum’a gönül vermiş bir firma olarak burada yaşamın güzelliğini ön plana çıkartacak pek çok yatırıma imza attık. Bize göre herkes bir gün Bodrum’da ev sahibi olacak. İstanbul’da konut piyasasına girmeyi şimdilik düşünmüyoruz; ancak ileride turizme yönelik bazı yatırımlarımız olabilir” diye konuştu.

1987 yılında kuruldu

Bodrum Cruise Port projesinin de sahibi olan Çağdaş Holding hakkında bilgi veren Çağlar, sözlerine şöyle devam etti:

Çağdaş Holding’in ana şirketi Çağdaş İnşaat, 1987 yılında Yüksel Çağlar yönetiminde kuruldu. İstanbul ve Sakarya’da inşaat projelerine imza atarak büyüyen şirketimiz, 1994 yılında bünyesine Çağdaş Turizm şirketini de ekledi. 1997 yılında yatırımlarını Bodrum’a yönlendiren şirketimiz aynı yıl Bodrum’da Çağdaş Beton Santrali’ni kurdu. Sonrasında emlak, mermer, peyzaj, havacılık, yayıncılık ve enerji alanlarda kurulan şirketlerle büyüyüp marka değeri gün geçtikçe artan bir holding haline geldi.”



Bodrum’a iki yeni Swissotel

ÇAĞDAŞ Holding, Bodrum’da iki yeni Swissotel’in yatırımcılığını yapacak. “Swissotel Resort Bodrum Beach” ve “Swissotel Residence Bodrum Hill” isimli iki otelin biri Bodrum merkezde diğeri Turgutreis’te olacak. Turgutreis’teki otel 40 metrekarelik 66 oda ve süit ile 72 rezidanstan oluşacak. Otelin yatırım bedeli ise 35 milyon euro olarak belirlendi. Bodrum şehir merkezinde 40 milyon euroya inşa edilecek otelin yatırım bedeli 40 milyon euro. Projelerden biri 2013 diğeri de 2014’te tamamlanacak. Çağdaş Çağlar, “Bodrum ve ülke turizmi için son derece önemli olan bu yatırımlar, Çağdaş Holding ve Swissotel’in prestijli işbirliğinin ürünleri olarak yerlerini almış durumdalar” dedi.

Haberin Devamı