Gazete Vatan Logo

Diyarbakır ve Silopi'de polise saldırı

Diyarbakır ve Silopi'de teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda 4 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı.

Diyarbakır ve Silopi'de polise saldırı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 1 polis memuru şehit oldu
Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevine düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu. Alınan bilgiye göre, Barbaros Mahallesi'ndeki polisevine teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu.
Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’ne ait araca PKK saldırısında 2 polis şehit oldu.

Merkez Kayapınar İlçesi’nde bulunan Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi. Görgü tanıklarının ifadesine göre beyaz şaplaklı bir kişi, beyaz renkli bir araçtan inerek, trafik polislerinin bulunduğu araca ateş açtı. Henüz isimleri öğrenilemeyen iki polisi ağır yaralayan saldırgan geldiği araca tekrar binerek hızla uzaklaştı.

Haberin Devamı

ŞEHİT SAYISI 2’YE YÜKSELDİ
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Yeniyol Mevkii’nde yol güvenliğini sağlayan trafik polislerine PKK’lıların uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda yaralanan polis memuru İlker Narin de şehit oldu.
Saldırıda ağır yaralanan 2 polisten Ahmet Gılıç hastaneye ulaştırıldığında şehit olmuş, İlker Narin de ameliyata alınmıştı. Narin’in de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 2’ye çıktı.

SALDIRGANIN EŞGALİ TESPİT EDİLDİ

Saldırı ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. Trafik polisini şehit eden saldırganın bulunması için Diclekent Bulvarı’nda kapsamlı operasyon başlatıldı.

Polise otomatik silahla ateş açan saldırgan ve kaçtığı aracın ele geçirilmesi amacıyla başlatılan çalışma devam ederken, çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarının görüntüleri de incelemeye alındı.

Haberin Devamı

İKİNCİ ACI HABER SİLOPİ'DEN

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lıların yola yerleştirdikleri patlayıcıyı polis aracı geçerken infilak ettirmeleri sonucunda 1 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Silopi’de dün gece güvenlik güçleriyle çatışmaya gider 3 YDG-H’linin öldürülmesinin ardından bugün de olaylar devam etti. Barbaros Mahallesi’ndeki öğleden sonra çıkan olaylara müdahaleye giden polis zırhlı aracının geçişi sırasında teröristler yola tuzaklanan patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlamada araçta bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen polislerden 1’i şehit olurken, 4’ü de yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polisler tedaviye alındı.

Bu arada silah ve patlama seslerinin yankılandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden dumanlar yükseldiği görüldü. Halkın evlerine çekildiği, esnafın kepenk kapattığı bu mahallelerden Barbaros Mahallesi’nde bir grup protesto gösterisinde bulundu.