Gazete Vatan Logo

Didim'de kaçak tekneleri battı

Aydın'ın Didim İlçesi'nde 36 kaçağın bulunduğu tekneler battı

Didim'de kaçak tekneleri battı

Aydın Valiliği, bugün Didim İlçesi’nde 2 ayrı olayda kaçakları taşıyan 2 teknenin battığını, 1 kişinin öldüğünü 20 kişinin kurtarıldığını ve 25 kişinin de arandığını açıkladı.

Arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilk olayın Didim’in 5 mil açığında bugün saat 10.30’da meydana geldiği belirtildi. Kaçakları taşıyan teknenin battığının öğrenilmesi üzerine bölgeye süratle beş Sahil Güvenlik Botu ve bir Sahil Güvenlik helikopteri görevlendirildiğinin kaydedildiği açıklamada şu bilgiler verildi:

"Başlatılan arama kurtarma operasyonunda Türk Sahil Güvenlik unsurları tarafından 11 göçmen, Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından 7 göçmen olmak üzere toplam 18 göçmen sağ olarak kurtarılmıştır. Yine Komutanlığımıza bağlı unsurlar tarafından ise bir göçmenin denizden cansız bedeni alınmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden yaklaşık 36 kişi oldukları öğrenilmiş olup halihazırda kayıp olan 18 şahsın aranmasına devam edilmektedir."

İKİNCİ GRUP’TA 7 KAYIP

Ayrıca saat 13.02’de yine Yunan Adaları’na geçmek isteyen ikinci bir kaçak grubun ait lastik botun battığı belirtilen Aydın Valiliği’nin açıklamasında bu olayla ilgili de şöyle denildi:

Haberin Devamı

"İkinci bir göçmen grubuna ait lastik botun Didim’in 2 mil açığında battığı, 1 göçmenin bölgede seyir halinde bulunan bir yelkenli tekne tarafından sağ olarak kurtarıldığı bilgisinin alınması üzerine bölgeye; süratle 2 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri görevlendirildi. Yapılan arama kurtarma operasyonunda Sahil Güvenlik unsurlarımız, 1 göçmen daha sağ olarak kurtardı. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 9 kişi oldukları öğrenilmiş olup halihazırda kayıp 7 şahsın aranmasına devam edilmektedir."

Toplam 25 kaçağın arandığı; beş sahil güvenlik botu, bir Sahil Güvenlik Arama uçağı ve bir Sahil Güvenlik Arama Kurtarma helikopteriyle çalışmaların sürdüğü belirtildi.

SURİYELİ ORGANİZATÖR ARANIYOR
Aydın’ın Didim İlçesi’nde açıklarında uluslararası sularda batan; Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin 11, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin 7 kaçağı kurtardığı ve 18 kişinin kayıp olduğu olayla ilgili A.T. isimli Suriyeli organizatörün arandığı belirtildi. Organizatörün toplam 36 kaçakla kişi başı 2 bin 500’er dolara anlaşıp tekneyi ayarladığı ancak tekneyi kaptanın mı yoksa kaçakların mı kullandığının henüz bilinmediği kaydedildi. Teknenin Yunanistan’a ait Farmakosini Adası yakınlarında fırtına nedeniyle 1.5 metre yüksekliğindeki dalgalar yüzünden alabora olduğu öğrenildi.
YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ 7 KİŞİYİ KURTARDI
Aydın’ın Didim İlçesi’nde sabah saatlerinde Yunanistan’a ait Leros adasına geçmeye çalışırken batan tekneden denize düşen Suriyeli kaçaklardan 7’sinin Yunan sahil güvenlik ve helikopteri tarafından Pharmakosini Adası yakınlarında kurtarıldığı belirtildi. Yunanistan’da yayın yapan haber sitelerinin haberine göre, askeri süper puma helikopter ve sahil güvenlik botlarının 6 erkek 1’i hamile kadın olmak üzere toplam 7 kişinin kurtarıldığını, kaçakların bugün batan tekneden denize düşenler olabileceği belirtildi. Yunan sahil güvenliğinin de bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.
Türk sahil güvenlik helikopterleri ve 5 bot ise Aydın’ın Didim ilçesi ile Bodrum’un Yalıkavak açıkları ve Leros adası arasındaki bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı