Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli: Asker bizim, devlet bizim, hükümet bizim

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli 'demokrasiye kayıtsız şartsız sahip çıkacağız' dedi.

Devlet Bahçeli: Asker bizim, devlet bizim, hükümet bizim

İşte konuşmasından satır başları:

Türk milleti darbelerden çok çekmiştir. Askeri baskılardan çok zarar görmüştür. Artık buna son nokta koyulmalı. Milli uzlaşma sağlanmalıdır. Darbe varsa demokrasi yoktur. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Fiili ve fikri açılımların önüne geçilmelidir.

Demokrasiye şartsız sahip çıkmak, ama, fakat dememek hepimiz için kaçınılmaz bir sorumluluktur. 15 Temmuz en büyük ihanet gecesidir. TSK içine yuvalanan FETÖ mensubu teröristler uygun vakit bulunca ülkemize kıymayı planlamışlardır. Genelkurmay Karargahı ele geçirilmiş, Genelkurmay Başkanı derdest edilmiştir.

Zorlu ve çetin bir coğrafyada yaşıyoruz. Türk askeri huzursuz, içe kapanık olduğu sürece hain terör saldırılarını önlememiz zorlaşacaktır. TSK'nın anlamsız tartışmaların içine çekilmesi son derece yanlıştır. Doğru olan, TSK'nın rahatsız olduğu konuları silsile yoluyla iletilmesidir.

Karargah, sıkıntısını paylaşmış ve sonuç alamamışsa ortada bir sorun var demektir.

Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir. Fitneye yol açan bizim gibi görünmeye çalışsa da bizden değildir. (Bahçeli bu sözlerin ardından partililerden büyük destek aldı)

Haberin Devamı

Devletteki karmaşanın son bulması için 16 Nisan'da evet diyeceğiz. Çetin düğümler, açılması gereken karanlık yollar vardır. 80 milyona evet çağrısı yapıyoruz. Evette kararlıyız ve bu ülke için yeminliyiz.

(Fırat Kalkanı) Türk askeri canı pahasına destan yazmıştır. ABD ve Rusya'nın ikircikli tavrı Türkiye'yi zora sokmuştur. Temennimiz, Türk askerinin El Bab'da patlayıcıların temizliği işine sokulmaması. ABD dönmüş dolaşmış IŞİD'le mücadelesi adına PKK ile ortaklık yapmıştır. PKK'nın terör örgütü olduğunu yok sayarak davranmışlardır. PKK, IŞİD'in inşa ettiği kanlı köprüden geçerek kendisine koridor oluşturuyor.

İran, Türkiye'yi tehdit etmektedir. Avusturya, Almanya'dan Türkiye aleyhtarı açıklamalar gelmektedir. Türkiye mevzi kaybetmektedir. İsrail'in ezanı yasaklaması endişe vericidir. Ezan susmaz, susturulamaz. Susturmaya da kimsenin gücü yetmez. Aksini yapmaya kalkanları Allah affetmez. Müslüman Türk milleti dünya durdukça bağışlamaz. Kıbrıs müzakereleri çıkmaza sürüklenmiştir. Rum lider müzakere masasından kalkmıştır. Bu Rumların kendi bilecekleri bir şeydir. Gerçeklerden kaçan, Türk varlığına tahammül edemeyen Rumlar şunu bilsin ki, Kıbrıs Türk'tür. Rum yönetimi illede Yunanistan'a bağlanmak istiyorsa, Atina'ya göçmesi ve bir daha geri gelmemesi samimi dileğimizdir. Kimin yurdundan kimi çıkaracaklarmış. Bu kepazeliğe Türklük rıza gösterir mi? Kıbrıs konusunda bir adım önde olma hikayedir. Kıbrıs şehitlerimizin hatırasıdır.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın yeni atanan Kara Kuvvetleri Komutanı işgal edilen adalarda soluğu almıştır. Yunan Dış İşleri Bakanı aba altından sopa göstermektedir. Yunanistan, Balkan Savaşları'nda işgal edilmeyen, Lozan'da verilmeyen adaları ablukaya almıştır. Eğer ki tekrar denize dökülmeyi istiyorsa buyursun, Türk milleti buna hazırdır. Birileri Yunan hükümetine 1921'de, 1922'de neler olduğunu anlatmalıdır. Anlatacak yoksa biz yeniden Ege'ye kurşun gibi saplanmasını bilir, tarihi tekrar öğretiriz. Yunanistan'a sesleniyorum; dedeleriniz yapamadı siz de yapamazsınız.Akıllı olsun, zorlamayın, boşuna heveslenmeyin.

Haberin Devamı

CHP'ye ve yoldaşı HDP'ye bakarsak Türkiye zaten yanmış, kül olmuş. Türk Kürt arasına nifak sokan ya teröristtir ya ajanlardır.

(Barzani'nin ziyareti) O bayrağın asılması rezalettir, skandaldır. Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur. Türkiye ne zaman Peşmerge bayrağını tanıdı.