Gazete Vatan Logo

Denizaltı skandalında 6 gözaltı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya yakın isimlerin de aralarında olduğu altı İsrail vatandaşı yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı.

Denizaltı  skandalında  6 gözaltı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya yakın isimlerin de aralarında olduğu altı İsrail vatandaşı yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı. İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, ‘mali yolsuzluğa karıştığı şüphesiyle’ altı kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan bazılarının kamu görevlisi olduğu ifade edilen açıklamada, soruşturmanın Devlet Savcısı’nın nezaretinde Vergi Dairesi ve Kara Para Aklanmasının Önlenmesi Kurumu ile işbirliği içerisinde yürütüldüğü kaydedildi. Açıklamada devam eden soruşturmayla ilgili bu aşamada daha fazla bilgi verilmeyeceği vurgulandı.

Yerel basında çıkan haberlerde söz konusu gözaltıların Netanyahu’nun da adının karıştığı Almanya’dan satın alınan denizaltılarla ilgili yolsuzluk soruşturması kapsamında gerçekleştirildiği öne sürüldü. Haberlerde gözaltına alınan kişilerden bazılarının Netanyahu ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

İsrail’in Almanya’dan satın aldığı denizaltılarda yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla ilgili geçen yıl soruşturma açılmıştı. İsrail polisi Netanyahu hakkında aylardır farklı konularda yolsuzluk soruşturmaları yürütüyor ancak henüz mahkemeye bir iddianame sunmadı.

Haberin Devamı