Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını veremem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, 'idam kararı gelir ve onaylamasam bunun hesabını veremem' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını veremem

İşte konuşmasından satır başları:

Benim halkım meydanlara diye haber gönderdiğimiz zaman sokağa çıktı. F-16 bomba yağdırdı şehit oldular, tankların altında kardeşlerimiz paramparça oldu ama onlar cennete yürüdüler.

Milletimiz sinesinde yük değil mangal gibi bir yürek taşıdıüını dosta düşmana gösterdi.

(İdam sloganları) Parlamentodan geçmesi halinde ben bunu onaylarım. Bunu onaylamak benim boynumun borcudur. Şehitlerimize bunun hesabını veremem. Bir katili affetmek devletin yetkisinde değildir. Devlet kendisine karşı işlenen suçları affeder.

Önemli bir kararın arefesindeyiz. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Birilerinin 16 Nisan'a bambaşka anlamlar yüklenmesi kafanızı karıştırmasın. Dedik ki seçilme yaşı her yerde 18 neden bizde de olmasın. Bizim gençlerimiz de en az onlar kadar akıllı.MHP'li kardeşlerimizle el ele vermek suretiyle bu süreci başlatıyoruz. Bu ülkede 25 günlük hükümetler kuruldu. Benzin ve ekmek kuyruklarını unutmadınız değil mi?

Şimdi yine Meclis'te zayıf bir parti istiyorlar. Onların son umut kapılarını da kapatıyoruz. Bunların itirazı sisteme değil millete bunlar Tayyip Erdoğan'a karşı değil millete karşı. Biz faniyiz. Sistem kalıcı. Biz fani olanı değil baki olanı düşünüyoruz. Bunca mücadeleyi nefsim için verecek kadar karaktersiz değilim. Cumhurbaşkanlığı Sistemi şahsımın projesidir. Belediye başkanlığımdan bu yana savunduğum bir reformdur. Şayet, milletimiz 16 Nisan'da "evet" derse, Türkiye cumhurbaşkanlığı sistemine geçecek. Bundan sonraki ilk seçimlerde de milletimiz kimse teveccü ederse, bu sistemin ilk cumhurbaşkanı olacak. Birileri çıkıp diyor ki, 'İstediğiniz ne yapamıyorsunuz da sistemi değiştiriyorsunuz' diyor. Mesele, insan meselesi ama bunun yanında sistem güçlü olursa, insanla sistemi birleştirdiğiniz zaman pik yaparsınız. Biz çok engellendik. Bir dönem aynı partiden başbakan ve cumhurbaşkanı olunca hızlandık, ama öncesinde engellendik. Bunlara rağmen buralara geldik. Bu işler şahıslara bağlı olmasın, ülkenin geleceği kişilerin gayretlerine endekslenmesin diye bu sistemi istiyoruz.

Haberin Devamı

Bugün karşı çıkanlar ilk cumhurbaşkanlığı seçimden karşınıza çıkıp oy isteyecek. Ülkenin başına musalalt olanlar bu sistemde kendilerine yer bulamayacaktır.

Haberin Devamı

Bundan sonra milletimi, Türkiye'nin yönetimini kendisinin ve evlatlarının geleceği için programı olanlara, aşkı, sevdası olanlara teslim edecektir. Ülkenin ve milletin başına musallat olanlar kendisine yer bulamayacaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemi bir mucize değildir. Sihirli değnek de değildir. Bu sistemin en net özelliği, ülkemizin demokrasisi ve ekonomisi için lazım olan güven ve istikrar ortamını eskisine göre daha hızlı tesis edecek olmasıdır. Eski sistemin zayıflıkları nedeniyle Türkiye sık sık ekonomik krizlere maruz kalıyordu. Yeni sistemde yürütmeyi cumhurbaşkanına bağlayarak 5 yıllık garanti altına alıyoruz. Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek, Meclis kanunları çıkaracak, yargı kanunların işlemesini sağlayacak. Eski Türkiye'de sık sık şahit olduğumuz kavgaları, çekişmeleri inşallah yaşamayacağız. Ekonomide atılması gereken adımları cumhurbaşkanı ne gerekiyorsa onu yapacak. Terörle mücadelede aynı şekilde.

Haberin Devamı

'Hayır'cılar parlamento yetkisini kaybediyor diyor, böyle bir şey yok.

18-20 yaşında bakanlar da atanabilir, ecdadımız Fatih 21 yaşında bir çağ kağatıp bir çağ açmadı mı?

5 yılda bir seçim yapılması bize avantaj getirecek.Bu gensoru kalkacak, neler neler çektirdi bize. Buradaki dayanışmamız Türkiye'ye sınıf atlattıracaktır.