Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatana ihanet edenler bunun hesabını ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için 50 gün önce Sivas'ta başladığı miting maratonunu Bağcılar'da tamamladı. Bu süreçte 102 miting gerçekleştiren Erdoğan, dün İstanbul'un 8, bugün ise 6 ilçesindeki mitingde konuştu. Bağcılar'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Vatana ihanet edenler bunun hesabını ödeyecek" dedi.Erdoğan herkesi sandığa gitmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatana ihanet edenler bunun hesabını ödeyecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da düzenlediği Kağıthane, Bayrampaşa, Sultangazi, Güngören ve Bahçelievler mitinglerinin ardından son durağı olan Bağcılar mitinginde halka hitap etti.
Herkesi sandığa gitmeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
İnanıyorum ki Bağcılar, yarın sandıkta bir tarih yazacak. Yarın akşam Bağcılar'ı özellikle takip edeceğim. Artık saatler kaldı. Şimdi duruyoruz mitingden sonra eş dost herkesi sandığa davet ediyoruz.Türkiyenin sendelemesini bekleyenlere bir ders daha verdiniz. Evlatlarınızın geleceğine sahip çıkdınız. Türk demokrasisini kirli ellerin pençesinden kurtardınız. Bağcılar bizim ilk günden itibaren yol arkadaşımız oldu. İstanbul'un üzerine CHP karabasanının çökmesine izin vermediniz.
Bizler 31 Mart'ta sadece Türkiye'de değil inşallah başta İslam dünyası olmak üzere ve karşımızda dikilenlere mesajımızı farklı vereceğiz. Muhabbet, inşallah muhabbeti getirecek ama bizlere karşı tavır içinde olanlara da 'Siz kiminle uğraşıyorsunuz?' dedirteceğiz.
31 Mart, ülkemiz ve şehrimiz için sıradan bir mahalli idareler seçimi olmaktan çıkmıştır. Kimin kimlerle bir araya geldiğini, yoldaşlık yaptığını, ittifak kurduğunu sizler de görüyorsunuz. Pensilvanya'nın ulaklarının ta okyanus ötesinden yaptığı açıklamaları, siz de izliyorsunuz. Daha seçimler bile olmadan nasıl FETÖ'cülerin heyecana kapıldığına, umutlandıklarına sizler de şahit oluyorsunuz. Vatana ihanet edenler bunun hesabını ödeyecek.
Bu HDP'den bir şey olmaz. Güneydoğu'da Doğu'da ne yaptığını görmediniz mi? Hala bunlarla beraber mi olacaksınız? Yarın bir seçim yapıyoruz. Belediye seçimi. Bunun ekonomiyle bir alakası yok. Ekonominin başında bu kardeşiniz var, Tayyip Erdoğan var.
Beyni sulanmış darbe dönemlerinin kullanışlı aparatlarının nasıl intikam kelimesini, rövanş kelimesini ulu orta kullandıklarını sizler de takip ediyorsunuz. Bunların beyni sulanmış size mama yok bu memlekete.
Kandil’in uzantılarının CHP’nin Ankara ve İstanbul adaylarına nasıl posta koyduğunu gördünüz değil mi.
Terör koridoru kurdular Suriye’nin kuzeyinde. Kim? YPG, PYD. Buradan bizim 100’ü aşkın vatandaşımızı şehit ettiler.
Bay Kemal çıkmış, “YPG’nin bizimle ne işi var” diyor.
Biz Afrin’e girdiğimizde “Mehmetçik Afrin’e niye giriyor” dedi. Öğreneceksin Bay Kemal.
2019’da İstanbul’un ortasındaki bir ilçede bunlar çöpleri bile toplayamadılar. CHP çöp, çukur, çamur demektir.
BAHÇELİEVLER
Bay Kemal 9 tane seçim kaybetti. Koltuğu bıraktı mı? Yok. Neden çünkü seçimi kazanmak isteyen yok ki, tek derdi koltuk. Bunlara yarın öyle bir tokat atın ki şaşırsınlar. Bunların arkasında Kandil var, PKK var, dağın teşviki ile yeni bir irade oluşturmaya çalışıyorlar. Bundan sonra da biz demokrasiden taviz vermeden yolculuğumuzu sürdüreceğiz.
Birileri gibi sırtımızı sırtımızı Kandil'e değil milletimize, mutlak güç ve kudret sahibi olan Allah'ımıza dayadık. Bu aziz vatanımıza şükran borcumuzu ödemek için çalıştık. İstanbul olarak kılınan bu güzel şehre yatırımlarımızla damga vurduk. Sultan Abdülmecit'in rüyası olan Marmaray'ı kullanıma açtık.
Başkaları gibi meydanlarda verdiğimiz sözleri unutmadan hepsini tek tek hayata geçirdik. Gönülden yaparsan gönülden kazanırsın diyoruz. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün diye çalıştık, şimdi de önce millet diyerek koşturuyoruz. Beyaz kefenimizle çıtığımız bu yolda milletimizin refahı için, bayrağımız için gece gündüz çalışıyoruz. CHP’nin Adalar belediye başkan adayı İstiklal Marşımızı söylemiyor. Bölücü örgütü bitirmek için birbirinden başarılı operasyonlar yapıyoruz.
Listelerinden PKK'lıları, HDP'lileri, parlamentoya taşıdılar. Sözde İYİ Parti aynı şekilde taşıdı. Aynı şekilde Saadet'in onlarla iş birlikleri var. Hepsi kayıtlı, belgeli. Seçim sonrası zaman zaman bunları belgeleriyle açıklayacağız.
Popülizm yapmadık, boş laf söylemedik, hamasete asla prim vermedik. Meydanlarda söylediğini göreve gelince unutanlardan asla olmadık. Terör koridorunu ne hale getirdiğimizi gördünüz. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Bundan sonraki süreçte davulla zurnayla gitmeye gerek yok. Hazırlıklarımız tamam. Bir gece ansızın gelebiliriz.
Her alanca Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını ülkemize yaptık. Başakşehir'de Türkiye'nin en büyük şehir hastanesini yapıyoruz.
GÜNGÖREN
"Şimdiye kadar sizin emanetinizi yere düşürmedik. Zalimler karşısında eğilmeyecek bükülmeyecek ve meydanları bırakmayacağız. Daha fazla mesai harcayarak milletimizi en güzel hizmetlerle buluşturduk ve buluşturacağız.
Yarın sandıkta bu CHP’ye gereken dersi veriyoruz. Hazırız değil mi? Fazla da zamanımız kalmadı artık saatler var… Bu Haliç’i biz temizledik bay Kemal… Bak İzmir Körfezi’ni neden temizlemiyorsunuz? Çünkü CHP; çöp, çamur, çukur, pislik…
Şimdi değerli kardeşlerim yeni adımlar atıyoruz. Bakırköy İDO Bağcılar Kirazlı metro hattının yapımına devam ediyoruz. Merter’e bir aktarma merkezi kuracağız. Güngören meydanı ve çevresini kapsayan büyük bir alanda düzenleme yapacağız. İnsanlarımıza bir gençlik merkezi, Millet Bahçesi kazandıracağız.
Buradan Tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Türkiye yarın yine bir sandık imtihanı yaşayacak. Belediyelerimiz vasıtası ile milletimizin hizmetkârlığına talip olmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz milletimize Belediyede kendimizi ispatlayarak ülke yönetimine gelmiş bir kadroyuz. Kimi yerlerde sadece kendi partimize kimi yerlerde cumhur ittifakı olarak sizlerden destek istiyoruz. Ancak bu seçim tıpkı son 6 yıldaki tüm seçimler gibi belediye başkanlarının seçiminin ötesinde nasıl bir Türkiye istediğimize de karar vereceğiz.
KANDİL'DEN TALİMATLAR GELİYOR
Kandil’den talimatlar geliyor. Kürdistan’da oylar nereye verilecek malum, Batı’da da AK Parti’ye ve MHP’ye oy kaybettireceğiz diyor Bay Sezai… Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı be hey gafil… Terör sevicileri de senin gibi al yanına defolun Irak’ın kuzeyine gidin orada Kürdistan var…
Biz böyle kenetlendikçe bunlara su yok. Bak CHP’nin Adalar’da adayı var Bay Kemal İstiklal Marşı okuyor o ise dut yemiş bülbül gibi duruyor. Niye çünkü bunlar HDP’li ama CHP’nin adayı… CHP diyor ki bizim onlarla ilgilimiz yok. Sizin o kapalı kapılar arkasında ne tür anlaşmalar yaptığını biz biliyoruz. Sadece o mu bir de onların yanında İYİ Parti ile Saadet var. Şimdi bu dörtlü mekanizmaya pazartesi günü derslerini veriyor muyuz?
Adalar’daki vatandaşlarıma sesleniyorum. Gelin oradaki Özlem hanım kardeşime sahip çıkın. Çıkın ki Adalar hizmet görsün. Bakın şimdi biz Yassıada’yı muhteşem bir uluslararası toplantıların yapacağı bir alana çeviriyoruz. CHP bundan anlamaz biz şimdi orayı demokrasi ve özgürlükler adasına dönüştürüyoruz.
"YUSUF'UN HESABINI SANDIKTA SORUN"
Bunların neler yaptığını hep beraber anlatın. Bu Sezai denen adam Kürt de değil ha ne idiğü belirsiz birisi. İşte bu muhalefet heybesinde biriktirdiği tüm iftirayı yalanı miting meydanlarında ortalığa saçtı. Seçim ofislerimizi kundakladılar adaylarımıza saldırdılar. Broşür dağıtan Yusuf’umuza saldırdılar hakaret ettiler. İşte o Yusuf’un hesabını da yarın sandıkta sorun."
SULTANGAZİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Sultangazi'de düzenlenen mitingde konuştu
Erdoğan, "Bugüne kadar girdiğimiz hiçbir mücadelede siz bizi yalnız bırakmadınız. İnşallah yarın da yol arkadaşlığımızı, kader arkadaşlığımızı bir kez daha tescil edeceğiz. Pazar günü büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı, bütün bunları seçmenin yanında ülkemizin ve milletimizin geleceği konusunda da bir tercihte bulunacağız. Çünkü karşımızda öyle bir ittifak oluşmuş durumdaki, bunların amacının belediyeleri yönetmek olmadığı gayet açık. Zaten kendileri de niyetlerini tüm çıplaklığıyla ifade etmekten çekinmiyorlar" dedi.
"Bunlar başka bir şeyin peşinde" diyen Erdoğan, "Bu ülkede Erdoğan ve yönetiminden kim rahatsız? İşte bunlar? Terör örgütleri. Bunların hepsinin tepesine bindik. Sınırlarımız boyunca terör koridoru kurmak isteyenler rahatsız oldu. Ülkemizi IMF'ye teslim etmenin hazırlığı içindeler. Niye? Çünkü artık IMF yok. 23 buçuk milyar dolar borçla devraldım. Ödedik, ödedik, ödedik Mayıs 2013'te hesabı kapattık. Merkez bankamızın rezervi 27 buçuk milyar dolardı. Elhamdülillah 100 milyar dolarları aştık. Buralara geldik. Buraya durup dururken gelmedik. Bir taraftan yatırım bir taraftan eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, tarım bütün bu alanlar adımlarımızı attık. Adeta çağ atlattık. Bundan rahatsız oldular" ifadelerini kullandı.
"TEK DERTLERİ VAR, TAYYİP ERDOĞAN GİTSİN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler Filistin'den Arakan'a, Türkistan'dan Bosna'ya kadar tüm mazlumların mağdurların yanında yer aldığımız için zalimler rahatsız oldu. Çünkü bu kardeşiniz dünya 5'ten büyüktür dediği için rahatsız oldular. Peki karşımızdaki ittifak niye rahatsız oluyor? Çünkü bunların Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması, güçlenmesi diye bir dertleri yok. Tek dertleri var, Tayyip Erdoğan gitsin. Tamam gitsin de milletimize ne teklif ediyorsunuz? Kimi öneriyorsunuz? Ülkeyi kendi partisini bile yönetemeyen Kılıçdaroğlu'na mı teslim edeceksiniz? Ülkeyi emirleri Kandil'den alan eşbaşkanlara mı teslim edeceksiniz? Ülkeyi ortaya çıkışından girdiği ittifaka kadar her şeyi karışık olanlara mı teslim edeceksiniz? Madem yerine talip değilsiniz Tayyip Erdoğan'ı gönderipte ne yapacaksınız? Aslında yapacakları belli. Türkiye'yi yeniden bizden önceki istikrarsızlık, kaos, yoksulluk, yolsuzluk dönemine geri götürecekler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Onun için yarın sandıklara muhakkak gidelim" ifadelerini kullandı.
"GÜNEYDOĞU'YA HİZMETİ BİZ GÖTÜRDÜK"
Güneydoğu'ya kendilerinin götürdüğü hizmetten başkasının götürülmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Ya bunlar çukur kazdılar, hendekleri kazdılar. Kendilerine giden parayı Kandil'e gönderdiler. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin istismarını yaptılar. Ne diyor, '1 Temmuz'a kadar terörle mücadele kanunu kaldırmazsınız savaş kapıdadır'. Neredesin, niye gelmediniz? Hadi gelin. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Topunuz gelin, topunuz. İşte bunlara terör koridorunda, Suriye'nin kuzeyinde dersi verdik mi, Afrin'de verdik mi? Verdik. Şimdi de Fırat'ın doğusunda eğer çekidüzen vermezlerse gereken dersi vereceğiz. Bütün hazırlıklar tamam. Durmak yok yola devam. Bunların derdi başka. Belediyeler eliyle milletimize hizmet etmek değil, bizi yıkaraka ülkemizin yönetimini ele geçirmek. FETÖ'nün derdi buydu. Onun için darbe girişiminde bulundu."

Haberin Devamı

BAYRAMPAŞA

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayrampaşa'da miting düzenledi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, " Bir kez daha söylüyorum belediyecilik konusunda biz rakip tanımıyoruz. Belediye hizmetleri ile ilgili rekabetten asla kaçmadık. Meseleyi Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleri ve eylemleriyle bizim karşımızdakiler " dedi.

Haberin Devamı

PEKİ BU PARTİLERİ KİM VE NASIL BİR ARAYA GETİRİP KARŞIMIZDA BİR BLOK OLUŞTURDU

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında bugün İstanbul'da 6 ilçede miting düzenliyor. Kağıthane'deki mitingin ardından Bayrampaşa'da miting alanına gelen Erdoğan konuşmasında "Aramızdaki bu muhabbet birilerinin dengesini iyice bozdu. Öyle ki; akla hayale gelemeyecek ittifaklarla karşımıza çıktılar. Aslına bakılırsa bu ittifakı kurmak onların ne aklının ne de becerisinin harcıdır. O kadar maharetli olsalar bu güne kadar milletimizin gönlüne girmeyi başarırlardı. CHP'nin başındaki zat 9 seçimdir partisinin başında 9'unu da kaybetti. HDP derseniz sırtını Kandil'e dayamış. Kandil'deki patronlarından emir almadan kılını kıpırdatamaz. Hanımefendi 15 Temmuz öncesi ne diyordu? Türkiye'yi 'Yaz gelecek başbakan olacağım' diye dolaştı. Arkasından çıka çıka ne çıktı? 15 Temmuz darbecileri çıktı. Saadet'in adından başka geçmişiyle hiçbir ilgisi kalmamış. Peki bu partileri kim ve nasıl bir araya getirip karşımızda bir blok oluşturdu? Türk milletinden bu sorunun cevabını özellikle düşünmesini istiyorum" dedi.

"MESELEYİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ BİR KARAR NOKTASINA GETİREN BİZ DEĞİLİZ"
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şehirlerimizin belediye başkanlığı seçimi için terör baronları niye kampanya yürütüyor. İllerimizi, ilçelerimizi yönetecek belediye başkanının kim olacağı terör örgütlerini niye bu kadar yakından ilgilendiriyor. Demek ki mesele sadece belediye başkanları meselesi değil. Burada işin altında başka şeyler var. Bir kez daha söylüyorum belediyecilik konusunda biz rakip tanımıyoruz. Belediye hizmetleri ile ilgili rekabetten asla kaçmadık. Meseleyi Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleri ve eylemleriyle bizim karşımızdakiler. Daha seçim sonuçları belli olmadan medyada, sosyal medyada, sokaklarda, havalimanlarında, milleti tehdit etmeye taciz etmeye tahkir etmeye başladılar. Bu azgınlığı milletimiz cevapsız bırakır mı? İşte bunun için yarın mutlaka sandıklara gitmeli tercihimiz doğrultusunda oyumuzu kullanmalıyız"

"ÇEVİK KUVVETİ ORADAN TAŞIYORUZ"
Erdoğan, Bayrampaşa'da yapılacak hizmetlerle ilgili konuşurken, "Geçmişi 192 yılı bulan Çevik Kuvvet binasını aslına uygun bir şekilde restore ederek kültür ve sanat faaliyetleri için kullanacağız. Çevik Kuvvet'i oradan taşıyoruz. Orayı da tarihi olarak bir müze kültür sanat merkezi haline getiriyoruz" dedi.

Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Bunların gönderdiği aday proje. Proje. Proje ya. Ondan İstanbul gibi bir şehre belediye başkan adayı olur mu? Ama Bay Kemal'e göre olur. Niye? Bay Kemal'i zorlayacak birisi olmaması lazım. Anlatabiliyorum değil mi? O koltuğu sağlam tutmanın gayreti içinde. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz bu yola 40 yıldır siyasetin içinde girdik. Çekirdekten geldik. Gençlik kollarından geldik. Tırnaklarımızla. Bunların hangisinin siyasette böyle bir geçmişi var, tecrübesi var, deneyimi var? Yok. Siz İstanbul'da da bu kardeşinizi seçtiniz. Başbakan yaptınız. Daha sonra Cumhurbaşkanı yaptınız. O ise kasetle geldi. Kasetle. " dedi.

KAĞITHANE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler kapsamında İstanbul Kağıthane'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan konuşmasına 24 Haziran Seçimleri'nde şahsıma verdiğiniz yüzde 56'lık destek için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diyerek başladı. Kağıthane'nin bugüne kadar hep yanlarında olduğunu belirten Erdoğan, Kağıthane hep bize destek verdi. Moral verdi. Güç verdi. Hiçbir zaman bizi ihmal etmedi. İnşallah yarın rekor bir oyla Kağıthane tercihini yine hizmet siyasetinden yana olacağını gönül belediyeciliğinden yana olacağını şu anda karşımda görüyorum" dedi.

"BİZ YEREL SEÇİM Mİ YAPIYORUZ, YOKSA GENEL SEÇİM Mİ YAPIYORUZ"

Rakiplerinin bazı televizyon programlarında ekonomiden bahsetmesini eleştiren Erdoğan, "Biz yerel seçim mi yapıyoruz, yoksa genel seçim mi yapıyoruz. Ekonominin patronu şu anda Türkiye'de bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak benim. Kabinem ekonomiyi biz yönetiyoruz. Belediye başkanları mı Türkiye'nin ekonomisini yönetecek? Hazine ve Maliye Bakanı'nı mı bunlar seçiyor? Yoksa herhangi bir ile, ilçeye belediye başkanı mı seçiyor? Hepinizin bunu çok iyi bildiğine inanıyorum. Bunu biliyorum ama istiyorum ki sandıkta yarın öyle bir ders verin ki; milletime bir daha bu yalanları söylemeye devam etmesinler" ifadelerini kullandı.

"HALA KAÇIYORLAR. AMA ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ"

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: Seçim kampanyamıza başladığımızda bu seçimin bir beka seçimi olacağını söylediğimizde birileri dudak bükerek o kadar da değil demişlerdi. Bunu söyleyenler Kandil'den gelen mesajları Kandil'in emrindeki partinin seçim stratejisini, diğer partilerin listelerinden maalesef göstermiş olduğu terör örgütü mensubu belediye meclis üyesi adaylarını görünce inanıyorum ki ikna olmuşlardır. Şu anda Türkiye'de maalesef bu seçimde Kandil değerlendirme yapıyor. Pensilvanya değerlendirme yapıyor. Oradan talimatlarla listeler hazırlanıyor. Belediye başkan adayları buna göre hazırlanıyor. Belediye meclis listeleri buna göre hazırlanıyor. Bizim de bir ittifakımız var. Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Biz bu ittifakı nerede kurduk? 15 Temmuzda kurduk. 15 Temmuz'da devletimize darbe yapanlara karşı Cumhur ittifakını kurduk. O günden bu güne bu ittifak devam ediyor. Yarabbi, bizim bu ittifakımızı pazara kadar değil mezara kadar devam ettirmeyi bize nasip eyle. Çünkü bu Feto denilen zalim bu ülkede ümmeti parçaladı. Böldü. Ve kaçtılar gittiler. Hala kaçıyorlar. Ama onlar kaçacak biz kovalayacağız."

"MASADA DEĞİL SAHADA MUTLAKA ÇÖZECEĞİZ."

Erdoğan, Suriye meselesi ile ilgili olarak , "Bu ülkenin güney sınırlarını terör koridoruyla kapatmaya çalışanlar asla buna fırsat bulamayacaklar. Gereken dersi bunlara her an verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil sahada mutlaka çözeceğiz. Durmak yok. İster içerde, ister dışarıda olsun bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceğiz. Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız." şeklinde konuştu.