Gazete Vatan Logo

Çözüm sürecinde ‘derin müzakere’

HDP İmralı heyeti, çözüm süreci kapsamında İmralı, Kandil, devlet ve hükümet ekseninde yürüttüğü görüşme trafiği kapsamında 17 Aralık Çarşamba günü Abdullah Öcalan ile 3 saate yakın bir görüşme yaptıklarını duyurdu. Heyetin açıklamasında, devlet ile Öcalan arasında yapılan görüşmelerde ‘derin müzakerelere’ geçilmesi kararı çıktığı ve varılan noktanın Kandil’deki PKK yöneticileriyle de ele alınacağı anlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Bu toplantının sonucunda kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki; bu süreçte İmralı’da Sayın Öcalan’la devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığı, yapılan toplantılar neticesinde anlamlı derin müzakerelere geçme konusunda herhangi bir engel olmadığı heyetimize aktarılmıştır. Önümüzdeki hafta edindiğimiz sonuçları ve önerileri Çözüm Kurulu Üyeleri ve Kandil’de KCK yetkilileri ile tartışarak, kamuoyunu daha geniş kapsamlı olarak bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Heyet, Abdullah Öcalan’ın hazırladığı belirtilen ‘müzakere taslağı’nı Kandil’e götürmüştü. PKK yönetimi taslağı kabul ettiklerini ve arkasında duracaklarını açıklamıştı. İmralı heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la da görüşme yapmıştı.

Haberin Devamı