Gazete Vatan Logo

Çocuğa cinsel istismara rekor ceza!

Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan 5 saatlik Bakanlar Kurulu’nda çocuklara yönelik artan istismar suçları masaya yatırıldı. Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “6 bakandan oluşan bir komisyon kuruldu. Cezalar ağırlaştırılıyor” dedi

Çocuğa cinsel istismara rekor ceza!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan 5 saatlik Bakanlar Kurulu’nun ardından “Çocukların korunması hususunda 6 bakanlıktan oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyon, hükümete rapor sunacak” dedi. Bozdağ konuyla ilgili şunları söyledi:

Çocuklarımızın korunması hususu da Bakanlar kurulumuzda detaylı bir şekilde görüşülmüş, değerlendirilmiştir.

Komisyonda kimler var?

Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ’ın başkanlığında, Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’dan oluşan bir komisyon kurulmuştur. Komisyonun kuruluş amacı, çocuklarımızın daha etkin korunması için neler yapılması gerektiği hususunu çalışmak ve en kısa sürede hükümetimize bir rapor sunmak olacaktır. Cezaların artırılması başta olmak üzere her alan, tek tek ele alınacak sonucunda yapılması gerekenler bir rapora bağlanacak. Yasal düzenleme gerektiren hususlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasalaştırılacak. İdari tedbirlerle yapılabilecek hususlarda da, gerekli idari düzenlemeler yapılarak gerekli tedbirler alınacaktır. En ağır şekilde cezalar verilecektir, infazlar yapılacaktır, bu düzenleme içerisinde de cezaların artırılması konusu ayrıca ele alınacak. 12 yaşı doldurmamış olan çocuklarımıza dönük suçlarla ilgili ayrı cezai yaptırımlar getirilebilecek, başka da düzenlemeler mutlaka bu rapor sonucunda hayata geçirilecektir.

Haberin Devamı