Gazete Vatan Logo

Çinli cep devi Apple'ı solladı!

Huawei,dünyanın ikinci telefon üreticisi olmak üzere Apple ile rekabet etmeye başladı.

Çinli cep devi Apple'ı solladı!

Apple'ın ikincilikten Huawei'nin arkasında üçüncülüğe gerilemesi, bir başka deyişle "korkulu rüyası" yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor.

Araştırma firması Canalys'e göre Huawei, yapılan satışlar ekseninde dünyanın ikinci telefon üreticisi olmak üzere Apple ile rekabet etmeye başladı. Huawei'nin telefon işi Avrupa'da, Orta Doğu'da ve Afrika'da durağan piyasaya rağmen yüzde 70'ten fazla büyüdü. Canalys, Huawei'nin sadece Avrupa'da 26 milyon birim satış yaptığını hesaplıyor.

İkinci android üreticisi

Bu yükseliş, Huawei'yi ikinci Android üreticisi konumuna taşıdı ve Sony, LG, HTC gibi dev isimlerin geride kalmasıyla sonuçlandı. Önünde ise, tahmin edebileceğiniz gibi Samsung var. Sadece iki buçuk sene önce Huawei'nin reklam için mümkün olduğunca az para harcayacağını söylemesinin ardından yaşananlar gerçekten etkileyici.

Canalys'e göre Huawei, Apple'ın hemen gerisinde yüzde 14'lük bir pazar payına sahip. Canalys'ten Ben Stanton'a göre firmanın ürün serilerinde birbirine benzeyen ürünler konusunda bir düzenlemeye gitmesi halen gerekli, ancak Huawei'nin 5,5 inç'lik telefon segmentinde başarıyı yakalamak için elinde büyük bir fırsat var.

Haberin Devamı