Gazete Vatan Logo

Charlie'ye veda

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar giden Charlie bebeğin ölüm kalım davasında trajik son yaklaşıyor. Doktorların ‘yaşam makinesinden çıkarılmalı’ kararının ardından anne-babası 10 aylık bebekleri Charlie’yle hastanede son bir gece geçirdi

Charlie'ye veda

İngiltere’de tedavisi olmayan hastalığı nedeniyle doktorların ‘fişi çekilmeli’ dediği 10 aylık Charlie bebek için, İngiltere’deki mahkemelerden umudunu kesen aile, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden de ‘Yetkimiz yok’ yanıtını aldıktan sonra bebeklerine ‘veda’ için geceyi hastanede geçirdi. Bebeğin sağlığına kavuşması amacıyla düzenlenen kampanyada dünyanın dört bir yanından gelen 1.4 milyon sterlin (5.6 milyon lira) için herkese teşekkür ettikleri bir video çeken Chris Card ve Connie Yates çifti gözyaşları içinde Charlie’ye, ‘Bir gün iyileşip seni eve götüreceğimize söz vermiştik. Sözümüzü tutamadık’ diyerek veda ettiler.

Son isteğe ‘hayır’

Ardından hasta bebekleriyle son bir gece geçirmek için hastane yönetimine Charlie’yi eve götürmek için başvuru yaptılar. Ancak doktorlar bu son isteği geri çevirdi. Bunun üzerine acılı anne-baba hastane yatağının yanında son gecelerini bebekleriyle geçirdi. Dün öğlen Charlie’nin fişi çekilecekti. Ancak doktorlar aileye veda için süre tanıma kararı aldı.

Haberin Devamı