Gazete Vatan Logo

Cemil Kazancı kimdir, nerelidir? (Acun Ilıcalı’nın yardım kampanyasında 2 milyon lira bağışladı)

Cemil Kazancı, Acun ılıcalı’nın Elâzığ için düzenlediği yardım kampanyasında 2 milyon lira bağışlamasının ardından en merak edilen isimler listesine oturdu. Acun Ilıcalı'nın yardım kampanyasında dikkatleri üzerine çeken Cemil Kazancı’nın hayatı merak edilip araştırılmaya başladı. İşte Cemil Kazancı’nın merak edilen hayatı ve serveti…

Cemil Kazancı kimdir, nerelidir? (Acun Ilıcalı’nın yardım kampanyasında 2 milyon lira bağışladı)

Cemil Kazancı, Acun Ilıcalı'nın TV 8 ekranlarında başlattığı Elâzığ’a yardım kampanyasına 2 milyon liralık yardımla en dikkat dikkat çeken ismi oldu. En büyük yardımı gerçekleştiren isimlerden biri olan Cemil Kazancı, 2 milyon liralık yardım gerçekleştirdi. Peki, Cemil Kazancı kimdir? Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı nerelidir, yaş yaşındadır?

CEMİL KAZANCI KİMDİR?

Cemil Kazancı 1962 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Baba tarafından aslen Rizelidir. Aile grup şirketi ile başladığı iş hayatında ilk olarak jeneratör üretim ve satış yöneticiliği yaptı. 1997 yılında ise Aksa Enerji'nin kuruluşunda aktif rol alarak, enerji faaliyetlerini genişletti.

Kazancı Holding ve Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin yanı sıra, Kazancı Holding ve Grup şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmakta olan Kazancı, Temmuz 2019 tarihinden itibaren ise Aksa Enerji CEO'su olarak görev yapıyor.

2017 yılında Forbes tarafından açıklanan Türkiye’nin en zenginleri listesinde Serveti: 550 milyon dolar, kaynağı ise Kazancı Holding olarak açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Eşi Ayşe Kazancı ise Restaurant sahibi bir iş insanı. Cemil Kazancı’nın bu evliliğinden Ecem isminde bir kızı vardır.

KAR YÜZDE 169 ARTTI!

Aksa Enerjini’nin 2019 yılının Kasım ayınca yaptığı bir açıklamada ise, Aksa Enerji’nin yılın ilk 9 ayında 350 milyon lira konsolide net kar elde ettiğini, ocak-eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre karını yüzde 169 arttırdığı açıklanmıştı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 3,8 milyar lira ciro rakamına ulaşan şirketin, Faiz Amortisman Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artarak 1 milyar 103 milyon liraya yükseldi. Şirketin faaliyet kar marjı ise yüzde 12,8'den yüzde 19,7'e çıktığı ifade edilmişti.