Gazete Vatan Logo

Cameron’ın başını eşi yakacak

Offshore hesaplar nedeniyle başı dertte olan David Cameron’ın, eşinin moda danışmanına yıllık 75 bin dolar ödemesi tepki topladı

Cameron’ın başını eşi yakacak

Panama Belgeleri’nde babası Ian Cameron’ın adının geçmesiyle sıkıntılı günler geçiren İngiltere Başbakanı David Cameron’ı bu kez eşi Samantha Cameron zor duruma soktu. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Samantha Cameron, moda ve günlük yaşam danışmanı Rosie Lyburn’e yıllık 75 bin dolar ödüyor.

Devlet ödüyor

Eski bir model olan 28 yaşındaki Lyburn’ın maaşının devlet tarafından ödendiğinin altını çizen muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Jess Phillips, first lady’i ‘gösteriş meraklısı’ ve ‘kendini beğenmiş’ olarak niteleyerek, “Halkın ödediği vergilerle kendisine moda danışmanı tutması kabul edilemez. Hele ki böyle bir bütçeyle...” ifadelerini kullandı. İşçi Partisi ve İngiliz basını, Lyburn’ın babasının Muhafazakar Parti eski milletvekili Lord Elliott olduğunu hatırlatarak, moda ve günlük yaşam danışmanlarının sadece Bakanlar Kurulu milletvekillerine tahsis edilebileceğini vurguladı.

Başbakan Cameron, 2010 yılında ölen babasının vergi cenneti Panama’da faaliyet gösteren hukuk firması ‘Mossack Fonseca’nın müşterileri arasında olan offshore şirketinde, kendisinin ve eşi Samantha’nın hissesi olduğunu geçtiğimiz gün kabul etmişti.

Haberin Devamı